NIGHT HUNTER er en action-thriller om en seriemorder. Filmen kan ses på Viaplay herhjemme nu og bør være solid underholdning for de fleste. De primære roller spilles af Henry Cavill, Ben Kingsley, Alexandra Daddario og Stanley Tucci. Læs mere i vores Night Hunter anmeldelse her!

Night Hunter er en seriemorder-film i action og thriller genrerne. Den er blevet sammenlignet med Se7en, hvilket dog er at gå et par skridt for langt. Alligevel indrømmer jeg gerne, at underholdningen bestemt var hjemme for mig.

Og i samme ombæring må jeg også erkende, at den rammer galt et par gange. Alene dét afholder den fra at komme i nærheden af mesterværket Se7en. Så bør det ligesom være på plads!

Til gengæld er selve castet i Night Hunter absolut imponerende, og skuespillerne er generelt i topform. Filmen kan nu ses på Viaplay herhjemme, og du kan læse mere om både skuespillere og plot i vores fulde Night Hunter anmeldelse herunder.

Et yderst imponerende cast

Som historien i Night Hunter skrider frem, kommer der stadig flere velkendte ansigter frem på din skærm. Og ja, det er helt sikkert en stor (og god) grund til, at mange nok vil se filmen.

Det drejer sig først og fremmest om Henry Cavill, der nok er bedst kendt som enten Superman eller The Witcher. Derudover er det Alexandra Daddario (Texas Chainsaw 3D) og Stanley Tucci (The Silence). Alle tre arbejder for politiet. Og så er der Ben Kingsley som en decideret hævner, der jagter dem, der har begået overgreb mod børn på sin helt egen måde.

Sidst, men ikke mindst, så spiller Brendan Fletcher en nøglerolle som “Simon”. Og ja, Simon er altså seriemorderen i denne film, hvilket selve filmen altså starter med, så det er absolut ingen spoiler. Det er selve plottet! Filmen har i øvrigt den alternative titel “Nomis”, hvilket den skarpe læser nok vil opdage, er navnet Simon stavet baglæns.

Brendan Fletcher er ganske enkelt fænomenal som Simon. Altså, han er pissehamrende irriterende, men det er også pointen. Politiet har ham trods alt i deres varetægt og kæmper med at få ham til at tale.

I mindre roller ser vi også skuespillere som Nathan Fillion (Santa Clarita Diet og Castle) og Minka Kelly (The Roommate). Faktisk er Nathan Fillions rolle mærkelig lille, så der må næsten ligge en del “deleted scenes” med ham et sted. Minka Kelly derimod spiller Marshalls (Henry Cavill) hustru, selvom de dog ikke rigtig er sammen. Igen, så er det en mærkelig lille rolle, der kunne have mere kød på.

Night Hunter anmeldelse

Seriemorderen i Night Hunter

Selve seriemorderen i Night Hunter er ikke en, vi har set før. Det er altså ikke en af dem, der er baseret på en seriemorder fra den virkelige verden. Det ser vi ellers en del af for tiden med Netflix-serien Mindhunter og filmen Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, hvor sidstnævnte handler om Ted Bundy.

Læs også: Vores sæson 2 anmeldelse af Mindhunter her >

Med denne film får vi altså en ny seriemorder, og det er måske derfor, Night Hunter har været sammenlignet med både Se7en (1995) og Ondskabens Øjne (1991). Selvom Hannbal Lecter dog var inspireret af en læge fra Mexico. Ak ja, virkeligheden er ofte endnu værre end fantasi.

I alle tilfælde, så er plottet i Night Hunter altså ikke lige så stærkt og skarpt som i de to førnævnte film. Men okay, nu er det så også to af de absolut bedste seriemorderfilm, så det er nok også at sætte barren lige vel højt.

Alligevel må jeg erkende, at jeg blev lidt for irriteret af nogle scener mod slutningen. Ikke så meget fordi plottet var mærkeligt eller ikke holdt. Nej, irritationen kom mere ved de manglende reaktioner fra flere karakterer. Dét var bare mærkeligt. Og så alligevel var Night Hunter ganske underholdende.

Selv slutningen, der effektivt binder hele historien sammen og viser sammenhængen!

Night Hunter anmeldelse

Se Night Hunter på Viaplay nu!

David Raymond har både skrevet og instrueret Night Hunter. Det er endda hans første spillefilm og kun hans anden film i alt, efter han kom ud med en kortfilm i 2013. Heldigvis har David Raymond allerede endnu en film på vej. Vi ved bare ikke meget om, hvornår den udkommer. Han har blot offentliggjort, at han laver en film, der hedder Absence of War. Hvem ved, måske den aldrig ser dagens lys.

Med Hollywood kan man aldrig vide sig helt sikker. Lige denne film er dog en ganske fin spillefilmdebut, så bør være muligt at fortsætte som både instruktør og manuskriptforfatter.

Selvom sammenligningen ikke holder, vil jeg alligevel sige, at hvis du elskede Se7en, så bør Night Hunter også være noget for dig. Den er absolut ikke i samme kaliber, men den er ret fin til en aften i hjemmebiografen.

Night Hunter kan ses på Viaplay fra den 6. juni 2020, og fra den 1. april kan filmen også ses på Netflix.

FAKTA

Instruktør: David Raymond
Medvirkende: Henry Cavill, Alexandra Daddario, Ben Kingsley, Stanley Tucci, Brendan Fletcher

Plot

En kriminalassistents jagt på en seriemorder støder sammen med en selvtægtsmands mission for at straffe sexforbrydere i en sag fyldt med utrolige forviklinger.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg