PARANORMAL er en ny Netflix gyserserie fra Egypten, der overrasker på de bedste måder. Ikke mindst med den skønne sarkasme – og måske en mumie eller to. Sæson 1 har kun 6 afsnit, så den kan hurtigt ses. Læs vores Paranormal anmeldelse her!

PARANORMAL er en ny Netflix gyserserie fra Egypten. Serien byder også på overnaturlige elementer og en masse mysterier. Selvom historierne er gode, så er det dog de skønne karakterer og den sorte humor med masser af sarkasme, der straks fænger.

Desuden bør det nævnes, at der faktisk tales en del engelsk undervejs, da en af hovedpersonerne kommer fra Skotland. Derudover har seriens primære hovedperson studeret i Edinburg, så det giver en meget naturlig indgang til, at flere sprog tales undervejs.

Læs videre på vores Paranormal sæson 1 anmeldelse herunder, og find serien på Netflix nu.

Et helt liv med Murphys Lov

Det første, der skal fange seerens opmærksomhed i denne Netflix-serie er hovedpersonen. Altså, det skal siges, at alle karakterer (og skuespillerne bag) er fantastiske, men hovedpersonen Dr. Refaat Ismail er alligevel noget for sig. Ikke mindst hans sarkasme, der både siges højt og høres, som hans tanker!

Han er på sin vis ret bitter, selvom han er meget hjertelig overfor de fleste omkring ham. Hans liv præsenteres dog som ét langt bevis på, at Murphys Lov sagtens kan være altoverskyggende i en persons liv. Refaat er faktisk grotesk uheldig, og det er alt fra kaffekopper, der konstant vælter, til sikringer, der springer!

Det er dog også hans kulsorte humor, der både får én til at småklukke og skraldgrine undervejs. Oftest bare fordi han tørt kommenterer på ting. Som når hans søster brænder røgelse mod spøgelser, og han undrende spørger, om spøgelserne da lider af astma, fordi der er røg i hele hjemmet…

Paranormal Netflix anmeldelse

En egyptisk antologi-serie på Netflix

Lad dig endelig ikke begrænse af, at den ikke er på engelsk. Husk på, Egypten er lig med en masse historik, der inkluderer pyramider og mumier – noget der er med helt fra starten.

Præcis som den sydkoreanske Netflix-serie Kingdom er et tidsspecifikt zombie gyserdrama, så kan denne egyptiske serie altså virkelig også noget!

Selvom det er én samlet serie med seks afsnit i sæson 1, så byder hvert afsnit på sin egen sag. På den måde er det reelt som en form for antologi-fortælling. Historierne udspiller sig i øvrigt alle sammen før 1980, så vi er tilbage før mobiltelefoner og endda gode gamle Google.

Se Paranormal sæson 1 på Netflix nu!

Dette er den første Netflix-serie fra Egypten, og det er en fantastisk start på et sådant samarbejde. Serien er baseret på en bogserie af forfatteren, Ahmed Khaled Tawfik. Han er anerkendt som den første arabisksprogede forfatter i nyere tid, der skriver gyser- og science fiction-bøger.

Det var da også ham, der oversætte Fight Club bogen til den arabisktalende del af verden. Han døde desværre tilbage i 2018, som kun 55-årig,  men var helt sikkert en pionér på mange områder. Du kan læse mere mere om Ahmed Khaled Tawfik på Wikipedia her >

Og ja, jeg har faktisk fået lyst til at læse de bøger, der ligger til grund for Paranormal-serien, så det tyder godt for oplægget såvel som Netflix. Dét er i hvert fald et godt tegn!

Sæson 1 af Paranormal har som sagt 6 afsnit, der hver varer en lille time, så sæson 1 er ret hurtigt set. Hvis du er fan af Netflix-serier som Mike Flanagans The Haunting of Bly Manor (og Hill House-sæsonen før den, naturligvis), så er Paranormal helt sikkert værd at se.

Sæson 1 af Paranormal er ude på Netflix fra den 5. oktober 2020.

FAKTA

Manuskriptforfattere: Amr Salama, Mahmoud Ezzat, Dina Maher, Omar Khaled
Instruktører: Majid Al Ansari, Amr Salama
Medvirkende: Ahmed Amin, Reem Abd El Kader, Samma Ibrahim, Razane Jammal, Aya Samaha, Rushdi Al Shami

Plot

En skeptisk hæmatolog hvirvles ind i en række uforklarlige begivenheder, hvorefter han ufrivilligt bliver den anvendte ekspert ved paranormale efterforskninger.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg