Vi har lavet en liste over de gyserfilm og thrillere, der vises på dansk tv fredag den 13. marts 2020. Se listen her!

Fredag den 13. forekommer 2 gange i løbet af 2020 – nemlig fredag den 13. marts 2020 og fredag den 13. november 2020.

Os gyserfans skal selvfølgelig benytte lejligheden til at få set nogle gyserfilm. Der plejer ikke at være det vilde udvalg i tv fredag den 13. i Danmark, men i år er der alligevel en ganske OK liste.

Nedenfor har vi samlet de gyserfilm og thrillere, der vises i tv fredag den 13. marts 2020.

The Amityville Horror (2005)

The Amityville Horror (2005)

Kl. 21:00 på Xee
Året er 1975. George og Kathy Lutz og Kathys tre børn flytter ind i et elegant hus på Long Island. Hvad de ikke ved er, at kun et år tidligere blev fem bestialske mord begået i selv samme hus, da Ronald DeFeo Jr. dræbte sine forældre og søskende med en riffel.

Det varer da heller ikke længe, før familien Lutz kommer ud for skrækindjagende oplevelser i deres nye hjem.

Perfect Stranger (2007)

Kl. 22:00 på 3 Puls
Da den dybdeborende journalist Rowena Price finder ud af, at det måske er den magtfulde forretningsmand Harrison Hill, der står bag mordet på hendes bedste ven, går hun undercover og undersøger sagen nærmere.

Hun får et vikarjob i Hills firma og opretter en online profil i navnet Veronica i håb om at Hill vil bide på krogen og begynde at flirte med hende. Rowena har efterhånden omringet sit bytte fra alle sider, men finder snart ud af, at hun ikke er den eneste med mange forskellige identiteter.

Knock Knock (2015)

Kl. 22:15 på TV 2
Arkitekten Evan (Keanu Reeves) må blive alene hjemme for at arbejde, mens hans kone og børn tager på en længe planlagt weekendtur. Mens han er alene hjemme i den store luksusvilla, banker det en sen nattetime på hans dør.

Udenfor står de to sexede unge kvinder Genesis og Bell (Lorenza Izzo, Ana de Armas). De er på vej til en fest, men faret vild, og er blevet smidt ud af en taxa. Han lukker dem ind for at hjælpe dem, men det skulle han ikke have gjort! Vil Evan overleve weekenden?

En film af Eli Roth (Cabin Fever, Hostel, The Green Inferno).

Læs vores anmeldelse af Knock Knock >

Happy Death Day 2U

Happy Death Day 2U (2019)

Kl. 22:20 på Viasat Film Action
Det er deja-vu hele tiden for Tree Gelbman, den bistre studerende, der opklarede sit eget mord ved at gennemleve sin død om og om igen.

Se trailer til Happy Death Day 2U >

The Faculty (1998)

Kl. 23:00 på Xee
Lærerværelset på et amerikansk gymnasium invaderes af aliens. Snart trues hele verdenen med at blive overtaget af dem, hvis ikke fem modige unge studerende gør en indsats.

Us (2019)

Kl. 23:05 på Viasat Film Premiere
En mor (Lupita Nyong’o ) og en far (Winston Duke) tager deres børn med til familiens hus ved stranden, hvor de har planer om at trække stikket ud og hygge med venner (bl.a. Elizabeth Moss). Men aftenen tager en brutal drejning, da nogle uventede gæster dukker op.

Læs vores anmeldelse af US >

Den falske barnepige (2017)

Kl. 23:45 på TV 2 Fri
Stella hyrer den tilsyneladende perfekte barnepige Blake, men opdager snart, at den unge kvinde er den datter, hun bortadopterede ved fødslen. Nu vil Blake tage hævn ved at ødelægge Stellas liv og familie.

The Titan (2018)

Kl. 23:50 på TV3
Piloten, Rick Janssen, er udvalgt til et militært eksperiment for at skabe et menneske, som kan overleve det hårde klima på Saturns måne, Titan.

Se trailer til The Titan > 

The Guest (2014)

The Guest (2014)

Kl. 00:00 på TV 2
Den unge soldat David (Dan Stevens) dukker op hos Peterson-familien, efter deres søn Caleb blev dræbt under tjeneste i Afghanistan. David fortæller, at han var venner med Caleb, og at han lovede ham, at han ville hjælpe Calebs familie, hvis Caleb døde i krigen.

Familien er glade for at lære David at kende, og han bliver nu nærmest en del af familien. Men er David den, han siger, han er? Og hvis ikke – hvad er hans agenda?

Se trailer til The Guest >

The Beguiled (2017)

Kl. 00:35 på Kanal 4
Året er 1864, tre år inde i Den amerikanske borgerkrig. Næsten alle elever, lærere og slaver har forladt Miss Martha Farnsworths pigeskole i Virgina, og nu er kun matriarken, en enkelt lærer og fem elever tilbage.

Men da den unge Amy støder på den sårede korporal John McBurney i skoven, og forstanderinden modvilligt beslutter at lade ham komme sig over sine skader på skolen, bliver den allerede skrøbelige balance mellem kvinderne forstyrret.

Lidt efter lidt vækker den ubudne gæst en seksuel spænding hos kvinderne, der alle kæmper om korporalens gunst. Men vil pigerne blive ved med at lade sig forføre af den manipulerende McBurneys charme?

Læs vores anmeldelse af THE BEGUILED >

The Ring (2002)

Kl. 01:15 på Xee
Da journalisten Rachel Keller hører om et videobånd fyldt med rædselsvækkende billeder og et telefonopkald, der fortæller at man dør præcis en uge efter, man har set båndet, er hun temmelig skeptisk.

Men da fire teenagere alle dør en grufuld død præcis en uge efter at have set båndet, bliver hun mere nysgerrig end sundt er, for hun sporer båndet og sætter sig til at se det selv…

I seng med fjenden (1991)

Kl. 01:40 på TV 2
Den unge Laura (Julia Roberts) har giftet sig med sin drømmemand Martin (Patrick Bergin), og alt burde være idyl. Men bag Martins charmerende ydre gemmer der sig en sygeligt jaloux, voldelig og hysterisk perfektionistisk psykopat, der ikke går af vejen for at give Laura tæsk, hvis håndklæderne på badeværelset ikke hænger, som de skal!

Laura venter nu blot på det helt rigtige tidspunkt at stikke af, men hun ved også, at galningen Martin vil sætte alt ind på at opspore hende – uanset hvor hun flygter hen.

Straw Dogs (2011)

Kl. 03:20 på TV 2
Ægteparret David og Amy Summer (James Marsden og Kate Bosworth) flytter fra Los Angeles til en lille by i Mississippi, hvor Amy voksede op. Her begår de den katastrofale fejl, at hyre Amys ekskæreste Charlie (Alexander Skarsgård) til at lave noget arbejde for dem.

Han og hans venner bryder sig meget lidt om nye tilflyttere, og da deres ringeagt eskalerer til terror, vold og overgreb, ser David ingen anden udvej, end at give dem tilbage med samme mønt.

Filmen er en opdateret version af Sam Peckinpahs klassiker ‘Straw Dogs’ (1971), der blev udsendt som ‘Køterne’ i Danmark.

Se trailer til Straw Dogs > 

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg