Halloween 2020 er lige om hjørnet, og hvis du ikke lige ved, hvad du skal se til Halloween i år, så har vi lavet en liste over gode, nyere gyserfilm. Måske du også kan finde lidt inspiration!

Halloween 2020 bliver nok en noget anderledes oplevelse end de seneste år. Men gyserfilm og Halloween hænger stadig unægtelig sammen, og dén del er der ingen pandemi, der kan lave om på. Selvom hele 2020 på sin vis føles som én lang genrefilm, hvor apokalypsen lurer lige om hjørnet, så skal vi have noget ægte gyserunderholdning til Halloween her i 2020.

Læs også: Vores liste over gyserfilm, der handler om Halloween >

Ofte ser man de samme gode klassikere, da man ikke gider spilde tiden på det nye bras, der kommer løbende. Det gør vi i hvert fald også selv her hos Heaven of Horror, hvor Trick ‘r Treat er en fast del af vores Halloween-liste.

Skulle du være nysgerrig på denne klassiske Halloweenfilm, så kan du læse en anmeldelse her, der er tilbage fra 2009 (det vil sige året, hvor dette website blev født). Vores (ret korte) Trick ‘r Treat anmeldelse finder du her >

Se også: Nye gyserfilm og serier på Netflix i oktober 2020 >

Gyserfilm til Halloween 2020

Her til Halloween 2020 har vi dog valgt at lave en liste over nyere gyserfilm. Vi taler (næsten) dugfriske film, der er udkommet fra 2019 og frem. Nedenstående gyserfilm er så gode, at vi nu ligefrem vil anbefale, at du roligt kan sætte disse på, når du skal fejre Halloween 2020.

Haunt (2019)

En gruppe venner tager Halloween aften hen til et såkaldt ekstremt “haunted house” for at få en uhyggelig aften. Men natten ender drabeligt, da de indser, at monstrene er ægte.

Haunt (2019) er skrevet og instrueret af skaberne af A QUIET PLACE samt produceret af Eli Roth.

Læs vores engelske anmeldelse af HAUNT >

Desværre er filmen ikke så nemt at skaffe i Danmark pt., men du kan bestille den hjem fra udlandet. Hvis du har Shudder, kan den også ses der. Du kan købe Haunt på DVD via Amazon.co.uk her.

Haunt (2019) DVD

1BR (2019)

Efter at have lagt en tung fortid bag sig for at forfølge sine drømme, lykkes det Sarah at få den perfekte lejlighed i Hollywood. Det føles næsten for godt til at være sandt. Og ja, visse ting er ikke, som de skal være. Hun får problemer med at sove, bliver forfulgt af mærkelige lyde og truende beskeder. Da hun endelig opdager den frygtelige sandhed, er det for sent. Hun er fanget i et vågent mareridt.

Læs vores engelske anmeldelse af 1BR >

1BR kan købes og lejes digitalt herhjemme.

1BR (2019) gyserfilm

Wretched (2019)

En trodsig teenagedreng, der kæmper med hans forældres forestående skilsmisse, går op imod en tusind år gammel heks, som udgiver sig selv som hans nabo.

Læs vores engelske anmeldelse af THE WRETCHED >

Wretched kan købes og lejes digitalt herhjemme.

Wretched (2019) gyserfilm

Sputnik (2020)

Den ene overlevende efter en gådefuld rumskibs-ulykke er ikke kommet hjem alene… Inde i hans krop gemmer sig et farligt væsen.

Læs vores engelske anmeldelse af den russiske sci-fi horrorfilm SPUTNIK >

Køb Sputnik på DVD her

Sputnik (2020) gyserfilm

Host (2020)

Seks venner hyrer et medium for at holde en seance via Zoom, mens der er Coronavirus karantæne. Men de får langt mere, end de håbede på, da tingene hurtigt går galt. Da en ond ånd begynder at invadere deres hjem, begynder de at indse, at de måske ikke overlever natten.

Læs vores engelske anmeldelse af HOST her >

Desværre kan man pt. kun se HOST på Shudder, men filmen blev nærmest omgående en megasucces!

Host (2020) gyserfilm

I See You (2019)

Mærkelige hændelser plager en kriminalassistent og hans familie, da han undersøger en ung drengs forsvinden i en lille by.

Læs vores engelske anmeldelse af I SEE YOU >

Man kan pt. ikke se filmen på nogle streamingtjenester i Danmark. Køb I SEE YOU på Blu-ray her

I See You (2019) gyserfilm

The Hole in the Ground (2019)

Sarah og hendes unge søn Chris flytter til et nyt hjem i det irske landskab ved siden af en skov, der gemmer på et enormt hul. En nat forsvinder Chris, og da han dukker op igen, virker han uskadt og uforandret. Men da hans opførsel begynder at ændre sig, frygter Sara, at den dreng, der er vendt tilbage, måske slet ikke er hendes søn.

Læs vores engelske anmeldelse af THE HOLE IN THE GROUND >

The Hole in the Ground kan købes og lejes digitalt samt på DVD/Blu-ray herhjemme.

The Hole in the Ground (2019) gyserfilm

Gyserfilm i biografen til Halloween 2020

Hvis du hellere vil i biografen, når du skal fejre halloween, så byder 2020 faktisk på et imponerende udvalgt ift. hvad, vi ellers er vant til.

Se listen over gyserfilm i biografen 2020, der pt. byder på hele 3 biografpremiere-gyserfilm op til Halloween 2020!

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg