Du får her en liste over kommende gyserfilm i 2020 – listen er også inklusiv thrillere og monsterfilm, da disse genrer ofte overlapper hinanden. Se mere nedenfor.

Selvom der kommer en premieredato, er det desværre ikke alle gyserfilm i 2020, der ender med at få premiere i Danmark. Nogle titler får ændret deres premieredato, mens andre bliver helt droppet, inden de overhovedet får chancen.

Listen nedenfor bliver løbende opdateret med datoændringer, så sørg eventuelt for at bogmærke denne side. 

Sidst opdateret den 18. september 2019 

GRUDGE

Biografpremiere: 2. januar 2020

En mystisk og hævngerrig ånd forfølger alle, der vover at komme ind i det hus, hvor den bor.

Grudge (2019) er et reboot af filmserien.

UNDERWATER

Biografpremiere: 9. januar 2020

Thrilleren Underwater handler om et hold undervandsforskere, som må stå sammen for at overleve, da et jordskælv rammer deres underjordiske laboratorium 11 kilometer under overfladen. Men der er også noget andet, der bliver aktiveret under jordskælvet…

BRAHMS: THE BOY II

Biografpremiere: 30. januar 2020

En ung familie flytter ind i Heelshire Mansion – helt uvidende om boligens fortid. Her får deres søn en ny ven i den livagtige dukke, han kalder Brahm.

Brahms: The Boy II er fortsættelsen til The Boy fra 2016.

RUN

Biografpremiere: 27. februar 2020

En pige, der bliver hjemmeskolet, begynder at mistænke sin mor for at skjule en mørk hemmelighed for hende.

Med Sarah Paulson, Pat Healy og Kiera Allen. 

FANTASY ISLAND

Biografpremiere: 5. marts 2020

En horror-komedie filmatisering af tv-serien fra 1970’erne, der handler om et magisk feriested på en ø.

Fantasy Island (2020) er instrueret af Jeff Wadlow (Truth or Dare) og produceret af Blumhouse.

GODZILLA VS. KONG

Biografpremiere: 12. marts 2020

Godzilla og King Kong tørner sammen i en fælles film.

Godzilla vs Kong er fortsættelsen til Kong: Skull Island og Godzilla: King of the Monsters.

THE INVISIBLE MAN

Biografpremiere: 5. marts 2020

The Invisible Man følger Cecilia (Elizabeth Moss), der modtager nyheden om sin voldelige ex-kærestes selvmord. Hun begynder derefter at genopbygge sit liv til det bedre. Men hendes virkelighedssans bliver udfordret, da hun begynder at mistænke, at hendes afdøde elsker slet ikke er død.

En nytænkning af det klassiske monster, som skal instrueres af Leigh Whannell (Upgrade, Insidious: The Last Key) og produceres af Blumhouse Productions.

A QUIET PLACE 2

Biografpremiere: 19. marts 2020

Fortsættelsen til A Quiet Place fra 2018.

John Krasinski skriver og instruerer endnu en gang, mens Emily Blunt, Millicent Simmonds og Noah Jupe vender tilbage i samme roller. En ny karakter skal spilles af Cillian Murphy.

THE TURNING

Biografpremiere: 19. marts 2020

The Turning er en moderne fortolkning af The Turn of the Screw. 

Historien følger en ung guvernante, der er hyret af en mand, som er blevet ansvarlig for sin unge nevø og niece efter deres forældres død.

X-MEN: THE NEW MUTANTS

Biografpremiere: 2. april 2020

X-Men: The New Mutants følger vi fem unge mutanter, der er ved at opdage deres evner, mens de bliver holdt fanget et hemmeligt sted. Her prøver de at flygte fra deres fortids synder og redde dem selv.

UNDTAGELSEN

Biografpremiere: 30. april 2020

Iben (Danica Curcic), Malene (Amanda Collin), Anne-Lise (Sidse Babett Knudsen) og Camilla (Lene Maria Christensen) er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv.

SAW 9

Biografpremiere: 14. maj 2020

Handlingen til Saw 9 er endnu ukendt, men den beskrives som en “nytænkning og spin-off i den berygtede Jigsaw Killers verden”.

Saw 9 er baseret på en historie af komikeren Chris Rock, og den instrueres af Darren Lynn Bousman, der tidligere har lavet Saw IISaw III og Saw IV.

THE WOMAN IN THE WINDOW

Biografpremiere: 14. maj 2020

En agorafobisk kvinde, der bor alene i New York, begynder at udspionere sine nye naboer, hvor hun bliver vidne til en foruroligende voldshandling.

Med Amy Adams, Gary Oldman og Julianne Moore.

GHOSTBUSTERS 3

Biografpremiere: 9. juli 2020

Nyt kapitel om de spøgelses- og monsterjagende ’Ghostbusters’.

Ghostbusters 3 (2020) er en direkte fortsættelse til Ghostbusters (1984) og Ghostbusters II (1989).

MORBIUS

Biografpremiere: 30. juli 2020

Morbius er en Spider-Man spinoff, der handler om biokemisten Michael Morbius, som forsøger at helbrede sig selv for en sjælden blodsygdom. I stedet ender han dog med at inficere sig selv med en form for vampyrisme, der gør ham tørstig efter blod, han får hugtænder og besidder en overnaturlig styrke.

Morbius er instrueret af svenske Daniel Espinosa (Life) og har Jared Leto i hovedrollen.

THE EMPTY MAN

Biografpremiere: 6. august 2020

Gyseren The Empty Man handler om en ex-politimand, der er på sporet af en forsvunden pige. Manden støder på vejen på en hemmelig gruppe, der forsøger at tilkalde et skræmmende overnaturligt væsen.

The Empty Man er baseret på tegneserien af samme navn.

ESCAPE ROOM 2

Biografpremiere: 13. august 2020

Escape Room 2 er fortsættelsen til Escape Room fra 2019, hvor seks fremmede endte i nogle omstændigheder uden for deres kontrol, og de måtte bruge alle deres evner for at overleve.

Escape Room 2 er instrueres endnu en gang af Adam Robitel (The Taking of Deborah LoganInsidious: The Last Key).

THE CONJURING 3

Biografpremiere: 10. september 2020

I The Conjuring 3 vender Ed og Lorraine Warren tilbage.

Denne gang bliver det dog ikke om et hjemsøgt hus eller besat menneske, da producerne vil gå i en anden retning. Ligesom de to forrige film er The Conjuring 3 også baseret på en sand historie. Men denne gang fokuserer historien på en mand, der er dømt for et mord, han begik, mens han var besat.

VENOM 2

Biografpremiere: 1. oktober 2020

Venom 2 er fortsættelsen til Venom, der handlede om journalisten Eddie Brock, som kommer i kontakt med en udenjordisk eksistens – en såkaldt symbiot, som overtager hans krop.

Plottet til Venom 2 er endnu ukendt.

HALLOWEEN KILLS

Biografpremiere: 15. oktober 2020

Horrorfilmen Halloween Kills er en fortsættelse til Halloween (2018). Filmens plot er endnu ukendt, men instruktør David Gordon Green samt manuskriptforfattere Danny McBride og Scott Teems vender tilbage. Ligeledes vil Jamie Lee Curtis igen spille sin ikoniske karakter Laurie Strode.

Halloween Kills får i 2021 en fortsættelse med Halloween Ends, der afslutter trilogien for denne gang.