Du får her en liste over kommende gyserfilm i 2020 – listen er også inklusiv thrillere og monsterfilm, da disse genrer ofte overlapper hinanden. Se mere nedenfor.

Selvom der kommer en premieredato, er det desværre ikke alle gyserfilm i 2020, der ender med at få premiere i Danmark. Nogle titler får ændret deres premieredato, mens andre bliver helt droppet, inden de overhovedet får chancen.

Listen nedenfor bliver løbende opdateret med datoændringer, så sørg eventuelt for at bogmærke denne side. 

Sidst opdateret den 20. maj 2020

THE GRUDGE

Biografpremiere: 2. januar 2020

En mystisk og hævngerrig ånd forfølger alle, der vover at komme ind i det hus, hvor den bor.

Grudge (2019) er et reboot af filmserien og foregår samtidig med den første film.

THE LIGHTHOUSE

Biografpremiere: 30. januar 2020

To fyrpassere prøver at bevare deres fulde fem, mens de opholder sig på en fjerntliggende og mysterisk New England ø i 1890erne, alt i mens de passer det daglige arbejde af øens fyrtårn. Intet er som det ser ud til, og meget ser ud til at kunne gå galt.

THE INVISIBLE MAN

Biografpremiere: 27. februar 2020

The Invisible Man følger Cecilia (Elizabeth Moss), der modtager nyheden om sin voldelige ex-kærestes selvmord. Hun begynder derefter at genopbygge sit liv til det bedre. Men hendes virkelighedssans bliver udfordret, da hun begynder at mistænke, at hendes afdøde elsker slet ikke er død.

THE HUNT

Biografpremiere: 8. april 2020
(Aflyst pga. Coronavirus! Den er istedet udkommet direkte på streaming den 20. marts 2020)

12 fremmede fanges et sted kaldet The Manor. Men snart bliver jægerne de jagede, da de begynder at gå efter hovedjægeren (spillet af Hilary Swank).

The Hunt (2019) er en thriller fra Blumhouse (Get Out, Us).

Den skulle have haft premiere i 2019, men efter en skudepisode i USA, blev premieren udskudt på ubestemt tid. Nu er filmen så tilbage på programmet!

THE BOY 2

Biografpremiere: 18. juni 2020

En ung familie flytter ind i Heelshire Mansion – helt uvidende om boligens fortid. Her får deres søn en ny ven i den livagtige dukke, han kalder Brahm.

The Boy 2 er fortsættelsen til The Boy fra 2016.

THE EMPTY MAN

Biografpremiere: 6. august 2020

I jagten på en forsvunden pige kommer en tidligere betjent på sporet af en sekt, som tilsyneladende er i færd med at tilkalde frygtelige kræfter fra den paranormale verden.

The Empty Man er baseret på tegneserien af samme navn.

ANTEBELLUM

Biografpremiere: 21. august 2020

Den succesrige forfatter Veronica bliver fanget i en skræmmende virkelighed og må løse det hjernevridende mysterium, før det er for sent.

Fra folkene bag GET OUT og US!

X-MEN: THE NEW MUTANTS

Biografpremiere: August 2020

X-Men: The New Mutants følger vi fem unge mutanter, der er ved at opdage deres evner, mens de bliver holdt fanget et hemmeligt sted. Her prøver de at flygte fra deres fortids synder og redde dem selv.

A QUIET PLACE 2

Biografpremiere: 3. september 2020

De har lige taget hendes mand, Lee. Deres sikre sted er blevet ødelagt. Evelyn står alene med en nyfødt baby og to unge teenagere. De står i en farlig og fjendtlig verden, hvor den mindste lyd kan påkalde de monstre, der dræbte Lee. De monstre, der har udryddet hele Jordens menneskelige befolkning. Eller … tæt på. For de har altid vidst, at der var andre overlevere. I horisonten har de set lys fra bål. Nu har de ikke andet valg end at give sig ud i den fjendtlige verden og – stadig uden at lave den mindste støj – opsøge disse overlevere for måske at finde et sted, hvor de kan overleve og trives. I stilhed.

MONSTER HUNTER

Biografpremiere: 3. september 2020

Sci-fi action af Paul W.S. Anderson (Resident Evil) med Milla Jovovich i rollen som løjtnant Artemis, hvis deling bliver sendt til en anden verden for at bekæmpe monstre. Baseret på computerspillet af samme navn fra Capcom.

THE CONJURING 3

Biografpremiere: 10. september 2020

I The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It vender Ed og Lorraine Warren tilbage.

Denne gang bliver det dog ikke om et hjemsøgt hus eller besat menneske, da producerne vil gå i en anden retning. Ligesom de to forrige film er The Conjuring 3 også baseret på en sand historie. Men denne gang fokuserer historien på en mand, der er dømt for et mord, han begik, mens han var besat.

HALLOWEEN KILLS

Biografpremiere: 15. oktober 2020

Horrorfilmen Halloween Kills er en fortsættelse til Halloween (2018). Filmens plot er endnu ukendt, men instruktør David Gordon Green samt manuskriptforfattere Danny McBride og Scott Teems vender tilbage. Ligeledes vil Jamie Lee Curtis igen spiller sin ikoniske karakter Laurie Strode.

Halloween Kills får i 2021 en fortsættelse med Halloween Ends, der afslutter trilogien for denne gang.

GODZILLA VS. KONG

Biografpremiere: 19. november 2020

Godzilla og King Kong tørner sammen i en fælles film.

Godzilla vs Kong er fortsættelsen til Kong: Skull Island og Godzilla: King of the Monsters.

Afventer ny dato

SAINT MAUD

Biografpremiere: Afventer ny dato pga. Coronavirus

Saint Maud handler om Maud, en nyligt hengiven hjemmehjælper, der bliver besat af at redde sin døende patients sjæl. Men uhyggelige kræfter og hendes egen syndige fortid truer med at sætte en stopper for hendes hellige kaldelse.

UNDTAGELSEN

Biografpremiere: Afventer ny dato pga. Coronavirus

Iben (Danica Curcic), Malene (Amanda Collin), Anne-Lise (Sidse Babett Knudsen) og Camilla (Lene Maria Christensen) er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv.

PROMISING YOUNG WOMAN

Biografpremiere: Afventer ny dato pga. Coronavirus

Promising Young Woman handler om en ung kvinde, som er traumatiseret af en tragisk hændelse i sin fortid. Den unge kvinde tager nu på togt for at få hævn over mændene, hun har stået overfor.

THE WOMAN IN THE WINDOW

Biografpremiere: Afventer ny dato pga. Coronavirus

En agorafobisk kvinde, der bor alene i New York, begynder at udspionere sine nye naboer, hvor hun bliver vidne til en foruroligende voldshandling.

Med Amy Adams, Gary Oldman og Julianne Moore.

SPIRAL (SAW 9)

Biografpremiere: Afventer ny dato pga. Coronavirus

Handlingen til Spiral er endnu ukendt, men den beskrives som en “nytænkning og spin-off i den berygtede Jigsaw Killers verden”.

Spiral er baseret på en historie af komikeren Chris Rock, og den instrueres af Darren Lynn Bousman, der tidligere har lavet Saw IISaw III og Saw IV.

CANDYMAN

Biografpremiere: Afventer ny dato pga. Coronavirus

Candyman (2020) er en “åndelig efterfølger” til Candyman (1992), hvor vi vender tilbage til det nu gentrificerede Chicago-kvarter, hvor legenden begyndte.

Jordan Peele (Get Out) skriver og producerer fortsættelsen til gyserfilmen Candyman fra 1992. Titelrollen spilles af Yahya Abdul-Mateen II, som er kendt fra Aquaman og Us.

MALIGNANT

Biografpremiere: Afventer ny dato pga. Coronavirus

Malignant er en kommende gyserfilm i italiensk Giallo-stil, der er instrueret af James Wan (Saw, Nattens dæmoner).

En Giallo-film handler ofte om et mordmysterie og en morder med sorte handsker.

Rykket til 2021

ESCAPE ROOM 2

Biografpremiere: Udskydes til 7. januar 2021 pga. Coronavirus

Escape Room 2 er fortsættelsen til Escape Room fra 2019, hvor seks fremmede endte i nogle omstændigheder uden for deres kontrol, og de måtte bruge alle deres evner for at overleve.

Escape Room 2 er instrueres endnu en gang af Adam Robitel (The Taking of Deborah LoganInsidious: The Last Key).

GHOSTBUSTERS: AFTERLIFE

Biografpremiere: Udskydes til 4. marts 2021 pga. Coronavirus

Nyt kapitel om de spøgelses- og monsterjagende ’Ghostbusters’.

Ghostbusters: Afterlife (2020) er en direkte fortsættelse til Ghostbusters (1984) og Ghostbusters II (1989).

MORBIUS

Biografpremiere: Udskydes til 18. marts 2021 pga. Coronavirus

Morbius er en Spider-Man spinoff, der handler om biokemisten Michael Morbius, som forsøger at helbrede sig selv for en sjælden blodsygdom. I stedet ender han dog med at inficere sig selv med en form for vampyrisme, der gør ham tørstig efter blod, han får hugtænder og besidder en overnaturlig styrke.

Morbius er instrueret af svenske Daniel Espinosa (Life) og har Jared Leto i hovedrollen.

Venom: Let There Be Carnage

Biografpremiere: Flyttet til 25. juni 2021 pga. Coronavirus 

Venom: Let There Be Carnage er fortsættelsen til Venom, der handlede om journalisten Eddie Brock, som kommer i kontakt med en udenjordisk eksistens – en såkaldt symbiot, som overtager hans krop.

Plottet tilVenom 2 er endnu ukendt.

LAST NIGHT IN SOHO

Biografpremiere: 2021

En ung modedesigner kan på mystisk vis rejse tilbage i tiden til 1960ernes London, men der er noget galt med den alternative virkelighed, hun er kommet til.

Last Night in Soho er en horror/thriller instrueret af Edgar Wright (Shaun of the Dead).