Du får her en liste over kommende gyserfilm i 2020 – listen er også inklusiv thrillere og monsterfilm, da disse genrer ofte overlapper hinanden. Se mere nedenfor.

Selvom der kommer en premieredato, er det desværre ikke alle gyserfilm i 2020, der ender med at få premiere i Danmark. Nogle titler får ændret deres premieredato, mens andre bliver helt droppet, inden de overhovedet får chancen.

Listen nedenfor bliver løbende opdateret med datoændringer, så sørg eventuelt for at bogmærke denne side.

Sidst opdateret den 27. oktober 2020

THE GRUDGE

Biografpremiere: 2. januar 2020

En mystisk og hævngerrig ånd forfølger alle, der vover at komme ind i det hus, hvor den bor.

Grudge (2019) er et reboot af filmserien og foregår samtidig med den første film.

THE LIGHTHOUSE

Biografpremiere: 30. januar 2020

To fyrpassere prøver at bevare deres fulde fem, mens de opholder sig på en fjerntliggende og mysterisk New England ø i 1890erne, alt i mens de passer det daglige arbejde af øens fyrtårn. Intet er som det ser ud til, og meget ser ud til at kunne gå galt.

THE INVISIBLE MAN

Biografpremiere: 27. februar 2020

The Invisible Man følger Cecilia (Elizabeth Moss), der modtager nyheden om sin voldelige ex-kærestes selvmord. Hun begynder derefter at genopbygge sit liv til det bedre. Men hendes virkelighedssans bliver udfordret, da hun begynder at mistænke, at hendes afdøde elsker slet ikke er død.

THE HUNT

Biografpremiere: 8. april 2020
(Aflyst pga. Coronavirus! Den er istedet udkommet direkte på streaming den 20. marts 2020)

12 fremmede fanges et sted kaldet The Manor. Men snart bliver jægerne de jagede, da de begynder at gå efter hovedjægeren (spillet af Hilary Swank).

The Hunt (2019) er en thriller fra Blumhouse (Get Out, Us).

Den skulle have haft premiere i 2019, men efter en skudepisode i USA, blev premieren udskudt på ubestemt tid. Nu er filmen så tilbage på programmet!

THE BOY 2

Biografpremiere: 18. juni 2020

En ung familie flytter ind i Heelshire Mansion – helt uvidende om boligens fortid. Her får deres søn en ny ven i den livagtige dukke, han kalder Brahm.

The Boy 2 er fortsættelsen til The Boy fra 2016.

UNDTAGELSEN

Biografpremiere: 2. juli 2020

Iben (Danica Curcic), Malene (Amanda Collin), Anne-Lise (Sidse Babett Knudsen) og Camilla (Lene Maria Christensen) er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv.

PENINSULA

Biografpremiere: 30. juli 2020

Peninsula foregår 4 år efter den koreanske zombiefilm Train to Busan, og er en slags fortsættelse, da den foregår i samme univers.

Den koreanske halvø er ødelagt, og Jung-seok, en tidligere soldat, der har formået at flygte til udlandet, får en mission om at tage tilbage, hvor han uventet støder på overlevende.

THE NEW MUTANTS

Biografpremiere: 3. september 2020

The New Mutants følger vi fem unge mutanter, der er ved at opdage deres evner, mens de bliver holdt fanget et hemmeligt sted. Her prøver de at flygte fra deres fortids synder og redde dem selv.

ANTEBELLUM

Biografpremiere: 17. september 2020

Den succesrige forfatter Veronica bliver fanget i en skræmmende virkelighed og må løse det hjernevridende mysterium, før det er for sent.

Fra folkene bag GET OUT og US!

Antebellum

NO ESCAPE

Biografpremiere: 24. september 2020

Cole er en stjerne på de sociale medier, hvor han præsenterer sine mange fans for den ene vilde oplevelse efter den anden. I jagten på nyt indhold rejser han med sine venner til Moskva for at prøve kræfter med et Escape Room, der efter sigende skulle være helt specielt. Desperate efter de fedeste og mest grænseoverskridende oplevelser går de uimponeret til opgaven. Hvor svært kan det være? Hvad de ikke ved er, at de er på vej ind i et spil fyldt med fare, ondskab og mysterier. Men hvad er spil og hvad er virkelighed og slipper vennerne nogensinde ud i live?

No escape (2020) gyserfilm

THE CRAFT: LEGACY

Biografpremiere: 29. oktober 2020

Fire aspirerende teenagehekse får mere end de forventede, når de lærer deres nyfundne kræfter at kende.

The Craft: Legacy er efterfølgeren til kult-klassikeren The Craft.

The Craft: Legacy (2020) gyserfilm

COME PLAY

Biografpremiere: 29. oktober 2020

Come Play handler om en ensom ung dreng, der føler sig anderledes end alle andre. Da han er desparat efter en ven, søger han selskab i sin mobiltelefon og tablet. Her dukker et mystisk væsen op, der bruger drengens elektroniske enheder mod ham for at komme ind i vores verden. Hans forældre må nu kæmpe for at redde deres søn.

Come Play (2020) gyserfilm

BREEDER

Biografpremiere: 31. oktober 2020

Den unge rytter Mia finder ud af, at et velrenommeret helsekostfirma, ejet af en målrettet forretningskvinde, er involveret i kidnapning af kvinder. Firmaet bruger kvinderne til biohacking-eksperimenter, som har til formål at give rige klienter deres ungdom tilbage. På jagt efter sandheden bliver Mia selv indfanget og brændemærket i de skumle, underjordiske faciliteter. Bekendte skikkelser dukker op, og Mia indser, at situationen er mere kompleks, end hun troede. Men kan hun genfinde sin egen indre styrke og undslippe mareridtet?

FREAKS

Biografpremiere: 12. november 2020

Hvordan overlever man high school? Det bliver helt bogstaveligt 17-årige Millie Kessler største udfordring. For da byens berygtede seriemorder, Bødlen, udser hende som sit næste offer, bliver de populære pigers ondskabsfulde bemærkninger hendes mindste problem.

Det lykkes dog Millie at undslippe Bødlen, men kniven, som han forøger at dræbe hende med, viser sig at have overnaturlige kræfter og næste morgen opdager hun til sin skræk, at hun har byttet krop med den dødsensfarlige seriemorder.

Og hvad værre er. Hun har nu 24 timer til at komme tilbage i sin egen krop, før det bliver permanent.

Problemet er bare, at Millie nu ligner den tårnhøje psykopat, som hele byen jagter, hvorimod Bødlen ligner hende, hvilket dog ikke har mindsket hans appetit på blodbad.

Sammen med sine venner, hotte Nyla, lækre Joshua og hendes crush Booker, bliver det for Millie nu et kapløb med tiden for at ophæve forbandelsen.

Bødlen har til gengæld opdaget, at en teenagepiges krop er det perfekte sted at skjule sig.

SAINT MAUD

Biografpremiere: 26. november 2020

Saint Maud handler om Maud, en nyligt hengiven hjemmehjælper, der bliver besat af at redde sin døende patients sjæl. Men uhyggelige kræfter og hendes egen syndige fortid truer med at sætte en stopper for hendes hellige kaldelse.

MONSTER HUNTER

Biografpremiere: 10. december 2020

Da LT Artemis (Milla Jovovich) og hendes eliteenhed bliver transporteret til en ny verden, er det op til hende at få hendes enhed hjem igen. I hendes desperate forsøg på at finde hjem møder hun en mystisk jæger (Tony Jaa), hvis unikke evner har gjort det muligt for ham at overleve i det barske miljø. Da de bliver tvunget ud i farlige angreb fra monstre, må de stå sig sammen for at finde vej hjem. 

Monster Hunter (2020)

Afventer ny dato

THE WOMAN IN THE WINDOW

Biografpremiere: Afventer ny dato pga. Coronavirus

En agorafobisk kvinde, der bor alene i New York, begynder at udspionere sine nye naboer, hvor hun bliver vidne til en foruroligende voldshandling.

Med Amy Adams, Gary Oldman og Julianne Moore.

MALIGNANT

Biografpremiere: Afventer ny dato pga. Coronavirus

Malignant er en kommende gyserfilm i italiensk Giallo-stil, der er instrueret af James Wan (Saw, Nattens dæmoner).

En Giallo-film handler ofte om et mordmysterie og en morder med sorte handsker.

Rykket til 2021

ESCAPE ROOM 2

Biografpremiere: 2021

Escape Room 2 er fortsættelsen til Escape Room fra 2019, hvor seks fremmede endte i nogle omstændigheder uden for deres kontrol, og de måtte bruge alle deres evner for at overleve.

Escape Room 2 er instrueres endnu en gang af Adam Robitel (The Taking of Deborah LoganInsidious: The Last Key).

PROMISING YOUNG WOMAN

Biografpremiere: 7. januar 2021

Promising Young Woman handler om en ung kvinde, som er traumatiseret af en tragisk hændelse i sin fortid. Den unge kvinde tager nu på togt for at få hævn over mændene, hun har stået overfor.

GHOSTBUSTERS: AFTERLIFE

Biografpremiere: 10. juni 2021

Nyt kapitel om de spøgelses- og monsterjagende ’Ghostbusters’.

Ghostbusters: Afterlife (2020) er en direkte fortsættelse til Ghostbusters (1984) og Ghostbusters II (1989).

MORBIUS

Biografpremiere: 18. marts 2021

Morbius er en Spider-Man spinoff, der handler om biokemisten Michael Morbius, som forsøger at helbrede sig selv for en sjælden blodsygdom. I stedet ender han dog med at inficere sig selv med en form for vampyrisme, der gør ham tørstig efter blod, han får hugtænder og besidder en overnaturlig styrke.

Morbius er instrueret af svenske Daniel Espinosa (Life) og har Jared Leto i hovedrollen.

A QUIET PLACE 2

Biografpremiere: 22. april 2021

De har lige taget hendes mand, Lee. Deres sikre sted er blevet ødelagt. Evelyn står alene med en nyfødt baby og to unge teenagere. De står i en farlig og fjendtlig verden, hvor den mindste lyd kan påkalde de monstre, der dræbte Lee. De monstre, der har udryddet hele Jordens menneskelige befolkning. Eller … tæt på. For de har altid vidst, at der var andre overlevere. I horisonten har de set lys fra bål. Nu har de ikke andet valg end at give sig ud i den fjendtlige verden og – stadig uden at lave den mindste støj – opsøge disse overlevere for måske at finde et sted, hvor de kan overleve og trives. I stilhed.

LAST NIGHT IN SOHO

Biografpremiere: 22. april 2021

En ung modedesigner kan på mystisk vis rejse tilbage i tiden til 1960ernes London, men der er noget galt med den alternative virkelighed, hun er kommet til.

Last Night in Soho er en horror/thriller instrueret af Edgar Wright (Shaun of the Dead).

SPIRAL (SAW 9)

Biografpremiere: 21. maj 2021

Et sadistisk geni slipper sin egen vanvittige form for retfærdighed løs i SPIRAL – det gruopvækkende nye kapitel i Saw-serien.

I skyggen af en anerkendt politiveteran (Samuel L. Jackson) tager den pågående kommissær Ezekiel ”Zeke” Banks (Chris Rock) og hans unge makker (Max Minghella) ansvar for en uhyggelig efterforskning af en række mord, der giver frygtelige minder om byens blodige fortid. Uforvarende fanget i et mysterium, finder Zeke sig pludseligt i centrum af morderens makabre og grusomme spil.

GODZILLA VS. KONG

Biografpremiere: 20. maj 2021

Godzilla og King Kong tørner sammen i en fælles film.

Godzilla vs Kong er fortsættelsen til Kong: Skull Island og Godzilla: King of the Monsters.

THE CONJURING 3

Biografpremiere: 3. juni 2021

I The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It vender Ed og Lorraine Warren tilbage.

Denne gang bliver det dog ikke om et hjemsøgt hus eller besat menneske, da producerne vil gå i en anden retning. Ligesom de to forrige film er The Conjuring 3 også baseret på en sand historie. Men denne gang fokuserer historien på en mand, der er dømt for et mord, han begik, mens han var besat.

Venom: Let There Be Carnage

Biografpremiere: 24. juni 2021

Venom: Let There Be Carnage er fortsættelsen til Venom, der handlede om journalisten Eddie Brock, som kommer i kontakt med en udenjordisk eksistens – en såkaldt symbiot, som overtager hans krop.

Plottet til Venom 2 er endnu ukendt.

CANDYMAN

Biografpremiere: 26. august 2021

Candyman (2020) er en “åndelig efterfølger” til Candyman (1992), hvor vi vender tilbage til det nu gentrificerede Chicago-kvarter, hvor legenden begyndte.

Jordan Peele (Get Out) skriver og producerer fortsættelsen til gyserfilmen Candyman fra 1992. Titelrollen spilles af Yahya Abdul-Mateen II, som er kendt fra Aquaman og Us.

HALLOWEEN KILLS

Biografpremiere: 14. oktober 2021

Horrorfilmen Halloween Kills er en fortsættelse til Halloween (2018). Filmens plot er endnu ukendt, men instruktør David Gordon Green samt manuskriptforfattere Danny McBride og Scott Teems vender tilbage. Ligeledes vil Jamie Lee Curtis igen spiller sin ikoniske karakter Laurie Strode.

Halloween Kills får i 2022 en fortsættelse med Halloween Ends, der afslutter trilogien for denne gang.