FOOL ME ONCE på Netflix er en ny Harlan Coben-miniserie. Denne gang foregår historien i Storbritannien og har et stærkt cast. En god start på 2024 for Netflix. Læs vores fulde anmeldelse af Fool Me Once-serien her!

FOOL ME ONCE er en ny Netflix-serie baseret på en Harlan Coben-roman. Miniserien har 8 afsnit og er yderst binge-værdig. Det skal siges, at det er Harlan Coben-baserede serier ret ofte. Denne finder sted i Storbritannien, så der er ingen sprogbarrierer. Kun nogle interessante dialekter.

Det er i bund og grund et mordmysterie, men et der er karakterdrevet og afslører mange hemmeligheder undervejs. Nogle små, andre meget store. Igen er dette normalt tilfældet med Harlan Cobens historier, og denne serie har den fantastiske fordel, at den har Michelle Keegan i den altafgørende hovedrolle.

Læs videre på vores anmeldelse af Fool Me Once-serien nedenfor. Find alle 8 afsnit på Netflix fra 1. januar 2024.

Det begynder med et mord – men det er ikke det første

Mens jeg faktisk nød at se Richard Armitage i The Stranger (også en Harlan Coben-serie), kunne jeg virkelig ikke lide ham i Stay Close. Jeg synes, det var et ekstremt tilfælde af fejlcasting. Så da jeg så, at han var i Fool Me Once, var jeg ikke videre begejstret.

Heldigvis – jeg har det skidt med at sige det, men det endte godt for serien – bliver hans karakter myrdet i starten af serien. Selvfølgelig ser vi ham i flashbacks, men han er ikke stjernen i denne Harlan Coben-serie, og det blev jeg lettet over. Derudover er mordet på hans karakter ikke det første mord i historien.

Men nu går jeg lidt for hurtigt frem, så lad mig gå lidt tilbage.

Denne nye Harlan Coben-thriller følger den tidligere soldat Maya Stern (Michelle Keegan). Hendes mand Joe Burkett (Richard Armitage) bliver brutalt myrdet i en park, og Maya ser det ske. To uger senere ser hun noget andet, der ikke burde kunne lade sig gøre.

Via et hemmeligt overvågningskamera i hendes toårige datters soveværelse dukker billedet af hendes døde mand op. Han lader til at lege med deres datter, hvilket tydeligvis ikke kan være tilfældet, eftersom manden er død.

For at finde ud af hvad der foregår, må Maya grave i sin egen brutale fortid og dybe hemmeligheder. Hun skal også op imod Joes magtfulde og ekstremt velhavende familie. Først og fremmest hendes svigermor Judith Burkett (Joanna Lumley).

Kriminalbetjent Sami Kierce (Adeel Akhtar fra Sweet Tooth) leder drabsefterforskningen af Joes mord, mens han kæmper med sine egne hemmeligheder. Det mord, der er sket tidligere (før serien starter), var på Mayas søster. Mayas niece, Abby (Danya Griver), og nevø, Daniel (Daniel Burt), søger naturligt efter svar om deres mors uopklarede mord.

Alt for hurtigt viser det sig, at de to sager nok hænger sammen. Det betyder, at alt peger på, at Maya er forbindelsen, men kan det være rigtigt? Eller sker der noget andet? Inden serien er slut, vil sandheden blive afsløret. Dette inkluderer chokerende hemmeligheder, der ændrer deres liv for altid.

Fool Me Once – Anmeldelse | Netflix Thriller-miniserie

Flere thrillere med Michelle Keegan, tak!

Da serien begynder, og vi ser Michelle Keegan som den petit, smukke tidligere soldat Maya Stern, blev jeg en smule modløs. Jeg syntes, det var dumt, at denne lille kvinde skulle have været en hård soldat. Godt nok en helikopterpilot, men alligevel.

Så begyndte hun at tale, og vi så hende reagere overfor folk, der forsøgte at true eller nedgøre hende, og jeg forstod lige pludselig castingen. For satan, hun er en hård lille kvinde! Michelle Keegan er perfekt som Maya Stern.

Fra den måde, hun kommunikerer med mennesker på – hun har en tendens til på fantastisk vis at spejle stemningen hos den, hun taler med – til hendes no-nonsense tilgang til enhver udfordring. Jeg endte med at elske denne karakter på trods af hendes åbenlyse problemer og udfordringer, som hun nægter at bearbejde.

Michelle Keegan har været med i mere end 800 afsnit af den ikoniske britiske sæbeopera Coronation Street, men er tydeligvis kommet videre. Senest har hun også medvirket i BBC-serien Our Girl (2013-2020), som fokuserede på kvindelige læger i den britiske hær, så hele den militære del af Fool Me Once var ikke ny for hende.

Jeg håber at se hende i mange flere thriller-produktioner. For helvede, hun ville være den perfekte “final girl” eller sci-fi-stjerne.

Se Fool Me Once på Netflix!

Jeg var ikke sikker på, hvad jeg skulle forvente af denne Harlan Coben-serie. Det ved jeg aldrig helt, da castingen kan være udfordrende for mig. Men heldigvis har historierne en klar tendens til at holde vand. Denne gang var jeg yderst tilfreds og kunne ikke vente med at afslutte den.

Selvfølgelig er der cliffhangers i slutningen af de fleste afsnit for at holde dig fanget. Men jeg var også bare investeret i serien.

Da jeg så, at udgivelsesdatoen for denne seneste Harlan Coben-serie ville være den 1. januar, syntes jeg, det var genialt. Hvilken bedre måde at begynde det nye år og komme over sine tømmermænd?! Altså, hvis serien var god, selvfølgelig.

Det er denne heldigvis. Det er en af de bedste Harlan Coben-serier. Især takket være Michelle Keegan, den lille knaldperle. Godt nytår derude og rigtig god fornøjelse med Fool Me Once!

Alle otte afsnit af Fool Me Once kommer på Netflix den 1. januar 2024.

FAKTA

Skaber: Harlan Coben
Manuskript: Danny Brocklehurst, Nina Metivier, Yemi Oyefuwa
Instruktør: David Moore
Medvirkende: Michelle Keegan, Adeel Akhtar, Joanna Lumley, Richard Armitage, Emmett J. Scanlan, Dino Fetscher, Hattie Morahan, James Northcote, Daniel Burt, Danya Griver, Laurie Kynaston

Plot

Efter at have set sin myrdede ægtefælle på et hemmeligt overvågningskamera afdækker den tidligere soldat Maya en sammensværgelse, der rækker langt tilbage i tiden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.