HIS HOUSE er en ny Netflix-film i gyser- og drama-genrerne. Forventer man et mørkt drama med lidt uhygge, bliver man nok chokeret over- at det er en reel gyserfilm. Grum og med fuld smæk på gys og ægte rædsel. Læs vores His House anmeldelse her!

HIS HOUSE er en ny Netflix-film, der er langt mere brutal, end jeg umiddelbart forventede. Plottet lyder lidt som noget, man har set hundrede gange før, men det er filmen bestemt ikke. Der er altså fuld smæk på gyser-elementerne. Både i psykologisk og ren fysisk forstand, hvilket huset bliver et tydeligt tegn på.

Det er dog også en film, der nok vil dele vandene lidt, da den kræver noget af sit publikum. Vi følger et ægtepar, der er flygtet fra Sydsudan til England, og de har virkelig meget med i bagagen. Altså, de har intet fysisk med sig, så vi taler rent metaforisk her. Det er trauma og PTSD, der bliver manifesteret på grummeste vis.

Læs videre på vores His House anmeldelse herunder, og se filmen på Netflix fra den 30. oktober 2020.

His House Netflix gyserfilm anmeldelse

Skønt cast i en anderledes gyserfilm

De to hovedpersoner i His House filmen spilles af Wunmi Mosaku og Sope Dirisu. Selv hvis disse navne ikke siger dig noget som helst, vil du nok genkende i hvert fald den ene. Wunmi Mosaku har nemlig lige spillet den seje Ruby i HBO serien Lovecraft Country. Og ja, hun er mindst lige så fantastisk her i His House.

Sope Dirisu genkender du måske fra tv-serien Humans eller en lille rolle i His Dark Materials. Desuden var han også med i et enkelt afsnit af Black Mirror-serien, så det er ikke ligefrem fordi, han er ny eller ukendt. Også den tidligere “Doctor Who”skuespiller Matt Smith er med i en vigtig birolle.

Derudover er “body horror movement” (ja, hvad hedder det lige på dansk?) skuespilleren Javier Botet med på rollelisten. Alene dette bør sige meget om, at vi er ude i nogle meget fysiske gyserscener, der nok vil skræmme mange fra vid og sans.

Javier Botet har tidligere været med i film som [REC] og IT, ligesom han spillede “The Crooked Man” i The Conjuring 2. Og ja, han var såmænd også “Slender Man” i Slender Man-filmen. Det er i øvrigt ikke helt dumme referencer i forhold til hans arbejde i denne film.

His House Netflix gyserfilm anmeldelse

Se His House filmen på Netflix!

His House er instrueret af Remi Weekes, der også står bag manuskriptet. Selve manuskriptet er baseret på en historie, der er skabt af Felicity Evans og Toby Venables. Det er en spillefilmdebut for Remi Weekes og en yderst imponerende en af slagsen.

Den er en smule for lang, da historien undervejs løber en smule i ring. Det er dog alt sammen noget, der i sidste ende giver mening. Spilletiden er i øvrigt på skarpe 93 minutter, så det er ikke meget, der eventuelt skulle skæres væk. I virkeligheden er det mest fordi, man bliver frustreret på samme måde, som karaktererne gør.

Selvom His House på mange måder er en klassisk gyserfilm rent visuelt, så byder historien på noget meget dybere og helt realistisk. Netop derfor er “drama”-genren også med inde over beskrivelsen. Den kan virke lidt kringlet, men alt bliver forklaret, og det hele giver mening på ondeste vis.

His House har premiere på Netflix den 30. oktober 2020.

FAKTA

Instruktør: Remi Weekes
Medvirkende: Wunmi Mosaku, Sope Dirisu, Matt Smith, Javier Botet

Plot

En hårrejsende flugt fra et krigshærget Sydsudan sender et ungt flygtningepar til en lille britisk by. Nu skal de forsøge at finde sig til rette, men en ubeskrivelig ondskab lurer lige under overfladen.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.