IN THE SHADOW OF THE MOON er en ny Netflix-film i sci-fi, krimi og mysterie genrerne. Nå ja, og så er der også tidsrejser inde over plottet, der absolut er værd at bruge tid på. Det er faktisk en af de bedre Netflix-film. Læs mere i vores anmeldelse her!

In the Shadow of the Moon er en ny Netflix-film. Det er en ægte genre-hybrid, der dækker over sci-fi, krimi og mysterie. Selve plottet omhandler en seriemorder, der rejser gennem tiden og slår til med ni års mellemrum.

Åbningscenen i In the Shadow of the Moon finder sted i 2024, men så bevæger vi os hurtigt tilbage til 1988. Herfra kommer vi frem i tiden med ni års intervaller. For mig er dette en af de bedste Netflix-film, der er lavet. Skuespillet fungerer skønt, og historien er solid – og ikke mindst ret tidssvarende.

Sjovt nok, når nu det er en film, der involverer tidsrejser. Vi følger dog ikke selv med på tidsrejserne, men det bliver meget relevant, når en morder slår til med ni års mellemrum, men ikke selv lader til at blive ældre.

Et tidsløst cast

Når nu plottet i In the Shadow of the Moon skal udspille sig over flere årtier, skal vi have skuespillere på banen, der kan spille samme karakter i mange aldre. Bevares, det kan de fleste habile skuespillere nok klare, men det er alligevel ret afgørende for historien i denne Netflix-film.

Boyd Holbrook fra The Predator rebooten (og Netflix-serien Narcos) spiller den altafgørende hovedrollen som Locke. Han starter som almindelig gadebetjent i 1988, men drømmer om at blive kriminalbetjent. Hans partner er Maddow, der spilles af Bokeem Woodbine (Overlord). De to fungerer rigtig godt sammen, hvilket er vigtigt for at komme godt fra start.

Deres overordnede, Holt, spilles af Michael C. Hall (selveste Dexter Morgan fra Dexter). Hver gang Locke bliver forfremmet, bliver Holt det også, så han forbliver deres overordnede. Derudover er Holt (Michael C. Hall) svoger til Locke (Boyd Holbrook). Det betyder, at han får en del mere snor, end han måske fortjener. Omvendt, så brænder han for denne sag og giver sig 110% til arbejdet.

Den tidsrejsende seriemorder i blå hættetrøje [eller frakke med hætte] spilles af Cleopatra Coleman (Fear Clinic). Hun er på mange måder den egentlige stjerne i In the Shadow of the Moon. Både fordi det er hende, de alle jagter, men også bare hendes udstråling.

Ironisk nok agerer hendes karakter meget efter Dexters gamle kodeks: Jeg slår kun dem ihjel, der er en trussel for andre. 

In the Shadow of the Moon – Netflix anmeldelse

En solid slutning med svar på de store spørgsmål

På mange måder minder plottet i In the Shadow of the Moon også en del om Terminator; En person rejser tilbage i tiden for at redde verdenen. Hun forklarer i hvert fald hurtigt, at hun handler ud fra et ønske om dette. Det er bestemt ikke af lyst, hvilket man tydeligt kan se på hende fra starten.

Som publikum ved vi bare ikke, hvordan de myrdede mennesker kunne have påvirket fremtiden.

Men bare rolig, det hele bliver forklaret. Ikke på en fordummende måde med flashbacks, men derimod gennem Lockes eget detektivarbejde. I hvert fald et godt stykke hen ad vejen. Til sidst får vi de sidste brikker på plads via en fortæller, der viser os en mulig fremtid. Det bliver også slået fast, at selvom man kan ændre på noget, så er der også slemme ting, der bare ske. 

Mange af jer vil nok gætte, hvordan den hætteklædte kvinde i blåt passer ind i fortællingen. Der er i hvert fald en del hints undervejs. Hvis ikke du gør, så betyder det dog intet, for du skal nok få svar på alt.

In the Shadow of the Moon – Netflix anmeldelse

Se In the Shadow of the Moon på Netflix nu!

Instruktøren af den nye Netflix-film er Jim Mickle. Han har tidligere instrueret film som Stake Land (2010) og We Are What We Are (2013), som han også var med til at skrive. Især sidstnævnt har noget af den mere personlige nerve, som også findes i denne nye Netflix sci-fi film. 

Netflix har haft en del film ude, der har været (mildest talt) mindre gode. Det er nærmest sådan, at begrebet “Netflix-film” lige nu kan dække over idioti og genialitet. Der er nemlig også rigtig mange gode Netflix-film, der bare fungerer og leverer varen. Heldigvis er In the Shadow of the Moon præcis sådan en film.

Hvis du elsker enten sci-fi, krimi eller mysterie genrerne, så er det her filmen for dig. Og er du fan af alle tre genrer, så kan du godt glæde dig til den her. God fornøjelse!

In the Shadow of the Moon kan ses på Netflix fra den 27. september 2019.

FAKTA

Instruktør: Jim Mickle
Forfattere: Gregory Weidman, Geoffrey Tock
Medvirkende: Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman, Michael C. Hall, Bokeem Woodbine, Ryan Allen

Plot

I 1988 begynder politibetjenten Thomas Lockhart (Boyd Holbrook) jagten på en seriemorder, der på mystisk vis dukker op hvert niende år. Men Lockharts besættelse af at finde sandheden truer med at ødelægge hans karriere, hans familie og måske endda hans sunde fornuft, da morderens forbrydelser begynder at overgå al videnskabelig forklaring.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg