THE WOMAN IN THE HOUSE ACROSS THE STREET FROM THE GIRL IN THE WINDOW på Netflix er en ny miniserie. Det er egentlig en satirisk version af krimi-thriller genren, og den fungerer ret godt. Læs vores fulde The Woman in the House serie-anmeldelse her!

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window er en ny miniserie på Netflix. Officielt beskrives den som “en mørk humoristisk, rødvins-dryppende, satirisk vinkel på en psykologisk thriller, der får dig til at gætte på hvem, hvad, hvor, hvorfor og hvordan i helvede?! til det allersidste”.

Jeg kunne ærligt talt ikke have beskrevet det bedre selv. Hvis du kombinerer alle de klassiske plot-twist fra krimibøger med “du ved jo godt, hvordan dette udvikler sig”-plottet i alle julefilm, så har du en god idé om, hvad du skal forvente. Og alt sammen virker upåklageligt som en kitsch spoof takket være Kristen Bell i den bærende hovedrolle.

Som titlen mildest talt indikerer, er hovedinspirationen til denne serie Netflix-thrilleren The Woman in the Window.

Læs videre på vores The Woman in the House serie-anmeldelse nedenfor. Der er 8 halvtimes afsnit i serien, og vi har set dem alle til denne anmeldelse.

En meget campy vinkel på krimi-thriller genren

Vi kommer ikke udenom det faktum, at The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (eller bare “The Woman in the House” i en forkortet version) fungerer godt på grund af Kristen Bell.

Ikke mindst, når vores hun igen-igen fanges i regnen, som hun har udviklet en fobi overfor. Dét er drama-komedie med en snert af påtaget gys, på højeste niveau. Og så kan man da kun være imponeret over hendes ekspertise i at trække flasker (altid i flertal) af rødvin op.

Et lille tip: Bemærk at hver gang en bestemt gravsten vises (altid for samme person), så står der en ny hilsen på selve gravstenen. Fra en kærlig hilsen til små citater, men aldrig det samme. Netop en detalje som denne er med til at vise, hvor “skæv” denne fortælling er.

Der vil uden tvivl være nogen, der ikke forstår denne serie overhovedet. Hvis du sætter dig ned og ser serien som en seriøs krimi-thriller-serie, så kommer du til at hade den. Fordi The Woman in the House er ikke en klassisk krimi-thriller-serie på Netflix.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window – Netflix anmeldelse

The Woman in the House er helt sin egen!

Det er ikke endnu en Harlan Coben-bog, der er blevet filmatiseret. Men hvis du har set flere af disse serier, ved du dog præcis, hvad du kan forvente. Det er bare serveret på en satirisk måde.

Den nyeste Harlan Coben-serie på Netflix, Stay Close, var da også kun lige en snært mere seriøs end The Woman in the House. Dette er en satirisk vinkel på disse krimi-bøger og psykologiske thrillere, som mange af os elsker at kaste os over.

I serien skal vi nemlig finde en morder. Eller skal vi?

Selvom den bedste – og i hvert fald hurtigste – måde at beskrive serien på, er som en spoof på krimi- og thriller-genren, så er det ikke fuldt beskrivende. Det er klart mere satire, end det er komedie, som ellers er typisk for netop spoof-subgenren. Uanset hvad du vil kalde den, fungerer den dog ret godt.

Se The Woman in the House på Netflix nu!

Skaberne bag serien er Hugh Davidson, Larry Dorf og Rachel Ramras. Trekløveret har tidligere skabt og medvirket i komedieserien Nobodies (2017-2018).

Michael Lehmann er instruktøren af alle otte afsnit, hvilket giver en god kontinuitet. Han har da også et perfekt CV til et projekt som denne serie. Hans filmdebut var den ikoniske krimi-komedie Heathers (1988), og han har sidenhen instrueret på genreproduktioner som DexterTrue BloodAHS og Scream Queens.

Med en overraskende cameo i allersidste afsnit kunne det tyde på, at der måske kunne komme en sæson 2. Jeg håber, det er tilfældet, selvom sæson 1 faktisk får afsluttet sin historie, og vi får identiteten på seriemorderen. For ja, selvom det er en satirisk spoof på krimi-genren, så er der altså stadig en seriemorder. Og denne skal naturligvis afsløres!

Du skal bare læne dig tilbage og nyde de otte halvtimes afsnit af galskab. Og rigtig god fornøjelse med at gætte, hvem morderen er!

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window kommer på Netflix den 28. januar 2022.

FAKTA

Skabere: Rachel Ramras, Hugh Davidson, Larry Dorf
Instruktør: Michael Lehmann
Manuskript: Hugh Davidson, Larry Dorf, Rachel Ramras
Medvirkende: Kristen Bell, Tom Riley, Michael Ealy, Appy Pratt, Rachel Ramras, Christopher Chen, Abhi Trivedi, Shelley Hennig, Mary Holland, Cameron Britton, Christina Anthony, Brenda Koo, Nicole Pulliam, Karen McClain, Timothy Davis-Reed

Plot

Stimuleret af vin, piller, gryderetter og en overaktiv fantasi bliver Anna besat af en lækker genbo. En dag bliver hun vidne til et mord – eller gør hun?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.