TIN & TINA på Netflix er en ny spansk gyserfilm om nogle tvillingebørn, der fortolker Bibelen ordret. Dette giver naturligvis en del problemer for alle. Læs vores fulde Tin & Tina filmanmeldelse her!

TIN & TINA er en ny gyserfilm på Netflix. Det er en spansk produktion, og vi har en tendens til at være vilde med dem her på Heaven of Horror. Titlen henviser til navnene på de unge tvillinger, der tager Bibelen bogstaveligt, efter at de er blevet strengt opdraget i et kloster.

Filmen er baseret på instruktørens egen prisvindende kortfilm fra 2013. Med andre ord, meget ligesom ægtepar-duoen, David F. Sandberg og Lotta Losten. Deres kortfilm Lights Out gik viralt, og så lavede de den som en spillefilm, hvorefter David F. Sandberg har haft særdeles travlt. Stadig med Lottta Losten med ombord.

VIL DU SE KORTFILMEN TIN & TINA?

Klik her for at finde den nederst i denne anmeldelse >

Læs videre på vores Tin & Tina-gyserfilmanmeldelse nedenfor. Filmen kan ses på Netflix fra den 26. maj 2023.

Når man tager Bibelen helt bogstavelig

I Tin & Tina møder vi Lola og hendes mand Adolfo på deres bryllupsdag. Det hele er meget yndigt, indtil Lola bløder gennem sin hvide brudekjole. Hun har lige aborteret og får at vide, at hun aldrig vil være i stand til at få børn på grund af komplikationer.

Adolfo foreslår, at de besøger det nærliggende kloster, hvor der altid er børn, der leder efter kærlige forældre. Lola (Milena Smit) er ikke så vild med idéen, men da hun først er der, føler hun sig draget af noget orgelmusik. Musikken bliver spillet af tvillingebror og -søster, Tin og Tina, og da de løber hen til Lola, er hun helt solgt.

Nu er det Adolfo (Élites Jaime Lorente), der ikke er vild med ideen. Ungerne er ligblege og har lige så hvidt hår (de har tydeligvis albinisme). De er heller ikke i nærheden af at være de spæde tvillinger, som parret mistede inden for det seneste år. De er med andre ord for gamle.

Lola har dog besluttet sig, så der er ikke meget at diskutere. Allerede på køreturen hjem bliver det dog tydeligt, at børnene er meget religiøse. De har levet et meget strengt og afsondret liv, så alle er nødt til at tilpasse sig denne nye situation.

De helt store problemer kommer, da det bliver tydeligt, at tvillingerne fortolker Bibelen ordret. Det resulterer i nogle ret voldsomme oplevelser, da den gode bog immervæk er fyldt med historier om synd og straf. Da de to også stadig er ret unge børn, forstår de ikke konsekvenserne af deres handlinger.

Med andre ord er drengen og pigen ikke en omgang “Damian fordoblet”. Faktisk er de mere forvirrede og hjernevaskede af deres ultra-katolske “uddannelse” end noget andet.

Tin & Tina (2023) – Anmeldelse | Netflix gyserfilm

Et par overraskelser undervejs

Jeg må indrømme, at jeg generelt ikke var så tilfreds med denne spanske gyserfilm. Måske var mine forventninger bare for høje. Men at have en spilletid på omkring to timer kræver også ret meget.

For Tin & Tina er der et kæmpe problem med karaktererne. De er ret irriterende på forskellige måder, og det er derfor svært at kunne lide nogen af dem. Alene Lola er ret umulig. Inden filmen var omme, kom udtrykket “du kan ikke sætte en pind i en lort uden at ødelægge begge dele” snigende ind i min bevidsthed.

Ja, undskyld mit sprog, men sådan virkede det altså på mig.

På den meget positive side vil jeg understrege, at selvom Netflix [på passende vis] har mærket denne film med “lidende dyr” (“animal harm” er den engelske mærkning), er den ikke så slem, som jeg frygtede.

Ja, der er lidende dyr – og ja, hunden dør i Tin & Tina (vi laver kun spoilere om, hvorvidt dyr dør her hos Heaven of Horror) – men vi ser det ikke direkte. Desuden er der ingen piv, hyl eller direkte tortur involveret.

Dette er faktisk blot en af overraskelserne i denne spanske gyserfilm på Netflix. Som regel gør denne film det ikke for let for publikum. I modsætning til De uskyldige (der dog overordnet er en markant stærkere film), så er det hele ikke så sort-hvidt med de små børn.

Se Tin & Tina på Netflix nu!

Forfatteren og instruktøren af Tin & Tina på Netflix er Ruben Stein. Som tidligere nævnt har han også skrevet og instrueret kortfilmen af samme navn fra 2013. Her 10 år senere får en spillefilmsversion en bred udgivelse på Netflix, hvilket bør give hans karriere et solidt boost.

Jeg ville virkelig gerne kunne lide denne film, men jeg kan ikke sige, at jeg nød den specielt meget. For mig blev karaktererne ved med at gøre ting, der irriterede mig, eller som føltes voldsomt forceret. Og så ér den spilletid på to timer bare for meget til at holde den stærk hele vejen igennem.

Jeg kunne godt lide, at det ikke bare var en klassisk “onde børn”-historie, men snarere en “uhyggelig børn”, der måske bare bliver misforstået. Men altså, også børn som er ekstremt farlige.

Selvom jeg ikke var så begejstret for den filmoplevelse, som denne gyserhistorie havde at byde på, er jeg sikker på, at den vil tiltrække mange seere. Giv den en chance og se, hvad du synes. Måske rammer den anderledes for dig.

Tin & Tina er på Netflix fra den 26. maj 2023.

FAKTA

Instruktør: Rubin Stein
Manuskript: Rubin Stein
Medvirkende: Milena Smit, Jaime Lorente, Carlos González Morollón, Anastasia Russo

Plot

Efter en traumatisk abort adopterer et ungt par to sælsomme tvillinger fra et kloster, men børnenes besættelse af religion skaber snart røre i familien.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.