DEN SOM DRÆBER – FANGET AF MØRKET sæson 3 på Viaplay er endnu en virkelig stærk sæson af den danske krimiserie. Profiler Louise Bergstein skal endnu en gang hjælpe politiet. Hun kæmper dog også med PTSD fra forrige sag. Læs vores Den som dræber Sæson 3 anmeldelse her!

DEN SOM DRÆBER – FANGET AF MØRKET sæson 3 begynder nu på Viaplay, og du kan godt glæde dig. Her er en dansk krimiserie, der nærmest bliver bedre med hver sæson. Eller som minimum holder fast i et meget højt niveau, da præferencer for karakterer og historie-fokus nok vil afgøre, hvilken sæson man individuelt foretrækker.

I alle tilfælde er vi ude i en virkelig stærk sæson, der igen har otte afsnit. Vi har set alle afsnit i sæson 3, og kan derfor også afsløre to ting (der gerne skal fungere som anti-spoilers). Traileren afslører lidt for meget, så undgå gerne at se den fulde trailer. Og vær klar på, at der sker et ret vildt skifte halvvejs i sæsonen. Noget der også fungerer uhyggeligt godt!

Du kan læse videre på vores Den som dræber sæson 3 anmeldelse herunder. Se de første to afsnit på Viaplay den 8. januar 2023.

Den som dræber – Fanget af mørket 3 | Anmeldelse

Natalie Madueño er bare Louise Bergstein

Med sæson 3 af Den som dræber – Fanget af mørket følger vi naturligvis stadig profiler Louise Bergstein. Efter sæson 2 har hun dog i dén grad fået ar på sjælen, hvilket er meget tydeligt. Der tales om PTSD, men Louise Bergstein vil – i vanlig stil – bare gerne kaste sig over arbejdet, så hun kan komme videre med sit liv.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af Den som dræber – Fanget af mørket sæson 2 her >

I denne tredje sæson kommer vi omkring nogle af de allermørkeste forbrydelser, mennesker kan begå. Afsnit 1 indledes med, at Louise Bergstein bliver bedt om at hjælpe på en mordsag. Det er efterhånden kendt i alle politikredse, at hun er en stærk profiler, så da en midaldrende mand og kvinde for nyligt er fundet brutalt myrdet ude foran den enes hjem, skal hun på banen.

Faktisk ønsker den ledende efterforsker “bare” at bruge hendes evner til at få en tilståelse ud af en mistænkt. Men så nemt er det jo aldrig. Efterforskningsleder Frederik Havgaard er dog heldigvis næsten lige så lydhør, som han er stædig, så de to kommer fint ud af det med hinanden.

Den som dræber – Fanget af mørket 3 | Anmeldelse

Et væld af spændende karakterer

Som det så ofte er tilfældet, indhenter fortiden de fleste. Det gælder både Louise Bergstein og mange andre karakterer. For vores profiler er det især et højst overraskende besøg, der tvinger hende til at se nogle dæmoner i øjnene. Det er bestemt ikke behageligt, men det er vedkommende og realistisk på en måde, som mange nok vil kunne genkende i én eller anden grad.

Vi møder generelt rigtig mange spændende karakterer. Både dem, der udfører brutale gerninger og dem, der måske i virkeligheden får det hele til at ske. Det er ikke så sort og hvidt, som man ofte oplever i krimiserier. Og det er heller ikke sikkert, at retfærdigheden sker fyldest på den optimale måde.

Foruden en (endnu en gang) velspillende Natalie Madueño (The Rain) som profiler Louise Bergstein, så ser vi Simon Sears (Shadow and Bones, Shorta) som efterforskningslederen, der får Louise på en ny sag.

Da serien starter, arbejder Louise dog især sammen med en ung gravid kvinde, der kæmper for at finde sin plads i verden efter en omtumlet barndom. Denne kvinde, Maria, spilles med så meget hjertelig og smertende realisme af Thit Aaberg. Derudover ser vi Alex Høgh (Vikings) levere en fantastisk stærk præstation som den forpinte unge mand, Bjørn, der er Marias bror.

Og så er der den altid fantastiske Clara Rosager (1899), der er uhyggelig og genial som et ungt menneske, der kæmper med både indre og (især) ydre dæmoner. Sidst, men bestemt ikke mindst, medvirker også Jacob Lohmann (Norskov), Jesper Lohmann (Forbrydelsen) og Thomas Hwan (Kastanjemanden).

Glæd dig til Den som dræber – Fanget af mørket Sæson 3 på Viaplay

Ina Bruhn (Dicte, Okkuperet) er hovedforfatter bag sæson tre af Den som dræber – Fanget af mørket, mens Mads Kamp Thulstrup er det, der hedder “konceptuerende instruktør”. Han har tidligere arbejdet på serier som Bedrag samt Og det var Danmark.

Den som dræber – Fanget af mørket sæson 3 fortsætter efter sæson 2, der havde premiere i foråret 2021, så det kan varmt anbefales at se denne. Selv sæson 1 fungerede overvejende godt (sæson 1 havde premiere på Viaplay i foråret 2019). Det, der ikke fungerede så godt for mig i sæson 1, var den mandlige efterforsker hovedkarakter.

Her fungerer Simon Sears rigtig godt som en ditto karakter i sæson 3. Allerede dér er denne tredje sæson foran på point. Så meget, at jeg allerede nu krydser fingre for (og glæder mig til) en sæson 4 af denne Viaplay krimiserie!

Den som dræber – Fanget af mørket sæson 3 har premiere 8. januar på Viaplay. De to første afsnit udkommer den 8. januar, derefter udkommer der ét afsnit om ugen. Der er 8 afsnit i alt.

FAKTA

Hovedforfatter: Ina Bruhn
Konceptuerende instruktør:
 Mads Kamp Thulstrup
Medvirkende:
Natalie Madueño, Simon Sears, Alex Høgh, Clara Risager, Jacob Lohmann, Jesper Lohmann, Thit Aaberg, Thomas Hwan

Plot

Da et midaldrende par bliver fundet brutalt myrdet, søger politiet hjælp hos den erfarne profiler Louise Bergstein, og herefter går en dramatisk jagt på morderen i gang.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg