WE HAVE A GHOST på Netflix er en ny familie-gyserkomedie, der har en spilletid på lidt over to timer. Desværre uden at historien kan holde til det, så den er helt sikkert for lang. Den har gode øjeblikke – som vist i traileren – men generelt var jeg skuffet over den. Læs hele vores anmeldelse af We Have a Ghost her!

WE HAVE A GHOST er en ny Netflix-film, der dækker komedie- og gysergenrerne. Dog generelt på en meget familieorienteret måde. Den forsøger ofte at være mild nok til at appellere til meget unge seere. Men så er der en scene med et smeltende ansigt (af en slags), som klart vil være for voldsom for de yngste i familien.

Jeg havde faktisk glædet mig til at se denne film på Netflix, efter jeg så traileren. Men straks jeg så, at den havde en spilletid på lidt over to timer (officielt 2 timer og 6 minutter), fik jeg en dårlig fornemmelse. Det kan de færreste gyser-komedier bære.

Så selvom traileren er tempofyldt og sjov, har selve filmen en ret langsom udvikling. Og desuden alt for mange ligegyldige sidehistorier.

Læs videre på vores We have a Ghost-filmanmeldelse nedenfor. Du finder den på Netflix fra den 24. februar 2023.

Hold fast for et hentehår, Hellboy!

Som alle, der har set traileren til (eller billeder fra) filmen ved, spiller David Harbor – som også spillede titelkarakteren i Neil Marshalls Hellboy – et spøgelse med et svedigt hentehår. Dette fungerer i sig selv perfekt, da han jo er en karakter i en gyserkomedie.

David Harbour taler i øvrigt slet ikke i denne film, så vi hører ham kun grynte og stønne. Dét kan spøgelser åbenbart godt. Men okay, det fungerer fint her – lidt ligesom Nicolas Cage i Willy’s Wonderland.

Vi møder David Harbour som spøgelset “Ernest”, da familien Presley flytter ind i et kæmpe hus, der dog er noget hærget. Det er faktisk også alt for billigt for området, og familien indser hurtigt hvorfor; Spøgelset på loftet ved navn Ernest (David Harbour) skræmmer de fleste væk.

Da Ernest forsøger at skræmme det yngste medlem af familien, teenagesønnen Kevin (Jahi Winston), virker det ikke helt efter hensigten. Kevin griner bare og prøver at tale med Ernest i stedet. Kevins far Frank (Anthony Mackie) leder altid efter sit store gennembrud og er hurtig til at indkassere på husets spøgelse.

Han uploader en video af Ernest til YouTube, og internettet gør, hvad det nu engang gør. Ernest bliver (naturligvis!) lynhurtigt en sensation på sociale medier. I en montage af Instagram-, YouTube- og TikTok-videoer ser vi både Ernest og Presley-familiens mor blive memes og danne grund for diverse “challenges”.

Det hele er lidt for nemt, men virker også skræmmende realistisk. Ernest går viralt, og pludselig vil alle have en bid af spøgelset.

We Have a Ghost – Anmeldelse | Netflix-film

Her kommer CIA

Dr. Leslie Monroe (Tig Notaro) er en paranormal forsker, der har opgivet at få nogen til at høre efter. Lidt ligesom i Ghostbusters. Hun støder også på videoen af Ernest og tager kontakt til sin tidligere chef, vicedirektøren for CIA (Steve Coulter).

De bliver enige om at genåbne et hemmeligt program, der var fokuseret på at forsøge at fange et spøgelse. Hvorfor? Tja, det lader primært til at være fordi, spøgelser er døde og derfor ikke har nogen rettigheder. CIA kan derfor bruge spøgelser til lige præcis, hvad de ønsker. Hvis altså de kan få dem til at makke ret!

Kevin og hans nye nabo, Joy (Isabella Russo), gør deres bedste for at hjælpe Ernest. Mest ved at finde ud af, hvem han var i live, og hvordan han døde. Han har nemlig ingen minder om noget, og navnet Ernest skyldes simpelthen en bowlingtrøje, han har på, hvor navnet er broderet på.

Mere Casper end Ghostbusters

Jeg er generelt ret glad for familie-gyserkomedier, da det er den perfekte indgang til genrefilm for mange. Baseret på We Have a Ghost-traileren forventede jeg dog mere Ghostbusters end Casper (som i “det venlige spøgelse”). Det er desværre ikke tilfældet.

Egentlig synes jeg, at det meste af historien med Tig Notaros karakter burde været klippet ud. Nogle af hendes scener kunne sagtens være blevet i filmen, men hele CIA-sidehistorien er i sidste ende meget ligegyldig og overflødig.

Officielt beskrives denne Netflix-familiefilm som “et actionfyldt overnaturligt eventyr, der udforsker nostalgi, usandsynlige venskaber og familiens ubrydelige bånd”. Og okay, ja, når det gælder venskab og familie, så fungerer det godt i filmen. Men at kalde den “actionfyldt” er lige at oversælge den en tand.

Og så havde det klædt filmen at droppe dem lille romance, der dødpine skal presses ind i plottet. Venskabet er super, og de to karakterer (jeg undlader at sige hvilke her) har en super kemi og energi som venner. Men når det gælder det romantiske, så synes jeg, at hele spøgelseshistorien er meget mere realistisk og troværdig.

Se We Have a Ghost på Netflix nu!

Den nye Netflix familie-gyserkomedie er skrevet og instrueret af Christopher Landon. Den er baseret på en novelle af Geoff Manaugh, der blev publiceret på Vice.com. Efter en heftig budkrig sikrede Legendary sig rettighederne, og Christopher Landon blev tilknyttet som instruktør og manuskriptforfatter.

Baseret på hans Happy Death Day (2017) film virkede det som et oplagt valg. Et match lavet i gyserkomedie-himlen, om man vil.

Desværre er We Have a Ghost meget langt væk fra både den action, gyser, komedie og bidende sarkasme, der udgjorde de to Happy Death Day-film. Faktisk virker selv karaktererne meget mere overfladiske i denne nye film. Måske fordi der er for mange karakterer og irrelevante sidehistorier.

Der er ingen tvivl om, at jeg forventede noget helt andet end det, denne film leverer. Resultatet er derfor, at jeg er skuffet. Men ret skal være ret, og We Have a Ghost-traileren præsenterer altså også filmen anderledes. Traileren svigter således filmen, da den viser en film, der både er sjovere og mere tempofyldt. Desværre.

Forhåbentlig sidder du med andre forventninger og kan få andet og mere ud af oplevelsen. For den har sine øjeblikke.

We Have a Ghost har premiere på Netflix den 24. februar 2023.

FAKTA

Instruktør: Christopher Landon
Forfattere: Christopher Landon (manuskript), Geoff Manaugh (historien)
Medvirkende: David Harbour, Jahi Di’Allo Winston, Anthony Mackie, Jennifer Coolidge, Tig Notaro, Tom Bower, Faith Ford, Steve Coulter, Erica Ash, Niles Fitch, Sherri Eakin, April McCullough, Scott A. Martin, Ned Yousef, Natalie Okamoto, Jo-Ann Robinson, LaTaryion Perry

Plot

En familie flytter ind i et hus, der hjemsøges af et spøgelse med en dyster fortid. Snart bliver familien berømt på internettet – og mål for et skummelt statsligt organ.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.