BOSTON STRANGLER på Disney+ er en ny thriller om en virkelig seriemorder. Eller rettere sagt, det er historien om, hvordan en  nysgerrig journalist bemærkede, hvad Boston politi helt missede. Læs hele vores Boston Strangler-filmanmeldelse her!

BOSTON STRANGLER er en ny Disney+ thriller inspireret af den sande historie om seriemorderen af samme navn, og hvordan en journalist bemærkede ligheder i nogle kvindedrab, som politiet ikke så. Der er også et godt fokus på ofrene og ofrenes familier. Især fordi journalisten taler med dem. Det er også her, hun opdager, at Boston politistyrken ikke ligefrem arbejdede særligt intenst eller indgående med disse mordsager.

Denne nye seriemorder-thriller afslører, hvad de virkelige journalister, Loretta McLaughlin og Jean Cole, opdagede og afslørede tilbage i de tidlige 1960’ere. Inden rulleteksterne får vi også en række opdateringer. Inklusiv ret nye opdagelser via DNA. Et klart must-watch for alle, der kan lide mysterie-drevne historier og true crime.

Læs videre på vores Boston Strangler-filmanmeldelse nedenfor. Den kommer på Disney+ Star-sektionen den 17. marts 2023.

Kvindelig journalist fangede det, Boston politi missede

“Boston Strangler” blev afsløret som seriemorder, da avisjournalisten Loretta McLaughlin (Keira Knightley) formåede at forbinde en række mord, der alle blev begået i Boston. Godt nok var hun slet ikke krimi-reporter, men hun havde næse for disse historier.

Efter at have kæmpet i årevis for at få chancen til at skrive om kriminalstof – fremfor anmeldelser af køkkenmaskiner – fik hun endelig sit store gennembrud. Eller rettere, hun skabte og greb chancen.

Selvom det ikke var hendes job, dykkede hun ned i sagerne, og her bemærkede hun, at kvinderne blev myrdet på præcis samme måde. Politiet i Boston så dog ingen sammenhæng, så hver mordsag blev efterforsket separat. Eller “efterforsket” er måske et lidt stærkt ord. Der blev nemlig ikke arbejdet særlig intenst med mordsagerne.

Dét ændrer sig, da en avis pludselig skriver om “Boston Strangler”-seriemorderen. Som hovedhistorien på forsiden! Det er Loretta McLaughlin, der har fået nok kilder til at bekræfte detaljer, og en avisredaktør, der tør printe disse fakta.

Pivringe politiarbejde

Politiet i Boston var ikke kun pivringe i deres egne efterforskninger. De var også ekstremt dårlige til at samarbejde med kriminalpolitiet i andre byer. Dette blev uhyggeligt tydeligt, da historien om seriemorderen brød ud. En kriminalbetjent fra New York kontakter simpelthen den kvindelige journalist, fordi Boston politi ignorerede ham.

Denne film har altså fokus på både selve seriemordene og Boston politi, der ikke evner at arbejde med disse sager. Det er nemlig ikke et overordnet problem med politiet, der er fokus på, men derimod specifikt for byen Boston. I dette tilfælde i hvert fald.

For at hjælpe Loretta McLaughlin (Keira Knightley) med at komme igennem til alle de rigtige kilder, får hun Jean Cole (Carrie Coon) tilkoblet sagen, og de to bliver et team. Jean Cole har allerede gjort sig bemærket inden for kriminalitetsrapportering. Dels ved at gå undercover, så hun har opnået stor respekt – både ved avisen og politiet.

Boston Strangler – Anmeldelse | Disney+ Thriller

En stjernebesætning

Jeg ved, at ikke alle er vilde med Keira Knightley (Silent Night), men jeg har nu altid været meget glad for hende. Uanset om du er glad for for skuespilleren eller ej (eller bare ligeglad), så gør Keira Knightley altså et fremragende stykke arbejde med at portrættere Loretta McLaughlin i denne Disney+ true crime-thriller.

Det samme gælder helt klart for Carrie Coon (Gone Girl, Ghostbusters: Afterlife) som den mere garvede (men stadig relativt unge) journalist Jean Cole. Og ja, vi får en forklaring på, hvorfor hun hurtigt kom ind i krimi-journalistikken, hvor den anden kæmpede.

Carrie Coon og Keira Knightley arbejder fantastisk godt sammen, hvilket er vigtigt, da deres karakterer bliver livslange venner i processen med at skrive om disse mord. Det skaber hurtigt bånd, når man er fælles om at blive både hyldet, svinet til og få dødstrusler.

I vigtige biroller ser vi også Chris Cooper (Antlers), Alessandro Nivola (Black Narcissus), David Dastmalchian (The Suicide Squad), Morgan Spector (Nanny) og Robert John Burke (Intrusion). Alt i alt er denne Disney+ thriller fyldt med fantastiske talenter. Nogle i ret små roller, men alle giver stærke præstationer.

Se Boston Strangler på Disney+

Matt Ruskin er manuskriptforfatter og instruktør af Boston Strangler, så dette er i høj grad hans film. Han har tidligere skrevet og instrueret Crown Heights (2017), som også var baseret på en sand historie.

Dette er kun den femte film fra Matt Ruskin, men han debuterede i 2001, så han tager sig god tid til hvert projekt. Der ser ud til altid at gå omkring fem eller seks år mellem hver film. Hvis dette holder, skal vi vente til mindst 2028, før hans næste projekt, men jeg håber virkelig, at det kommer før.

Denne har endda et meget stærkt team af producere ombord – inklusive Ridley Scott – så han har nogle særdeles erfarne folk i sit hjørne.

Tempoet er solidt, og opklaringen af seriemordermysteriet er spændende, så allerede dér leverer filmen, hvad den skal. At koble det sammen med en historie, der også fokuserer på to kvindelige journalisters kampe i 1960’erne, er en stærk kombination.

Især med en velspillende og veloplagt Keira Knightley i hovedrollen – perfekt støttet af Carrie Coon i det meste af filmen. Det kan bestemt anbefales at se denne seriemorder-thriller på Disney+!

Boston Strangler er på Disney+ fra den 17. marts 2023.

FAKTA

Instruktør: Matt Ruskin
Manuskript: Matt Ruskin
Medvirkende: Keira Knightley, Carrie Coon, Alessandro Nivola, Chris Cooper, David Dastmalchian

Plot

Den prisbelønnede forfatter og instruktør Matt Ruskins Boston Strangler er en sand krimi-thriller om de banebrydende journalister, der afdækkede historien om de berygtede Boston Strangler-mord i 1960’erne.

Filmen følger Loretta McLaughlin, en journalist fra avisen Record-American, som bliver den første, der forbinder Boston Strangler-mordene. Da den mystiske morder kræver flere og flere ofre, forsøger Loretta at fortsætte sin efterforskning sammen med kollegaen og tillidsrepræsentanten Jean Cole, men duoen bliver forhindret af datidens udbredte sexisme. Ikke desto mindre forfølger McLaughlin og Cole modigt historien og sætter deres eget liv på spil i deres søgen efter at afdække sandheden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg