INFINITY POOL kan nu ses i hjemmebiografen, og fans af sci-fi-gyserfilm bør tjekke den ud. Dette er trods alt en Brandon Cronenberg-film, og body-horror er hans stil – præcis som hans far. Læs vores fulde Infinity Pool-filmanmeldelse her!

INFINITY POOL er en sci-fi-gyserfilm, som nu kan ses i hjemmebiografen. Enhver, der kan lide Cronenberg-film – både dem af far og søn – bør bestemt tjekke den ud. På trods af, at jeg ikke giver den højeste vurdering, fik jeg meget ud af at se den.

Mere end noget andet, må jeg indrømme, at den har siddet fast hos mig længere end forventet. For mig er det altid et godt tegn, da det betyder, at filmskaberen har formået at ramme en nerve. Alexander Skarsgård er fantastisk i hovedrollen, men hele castet leverer varen her.

Infinity Pool kan ses på DVD/Blu-ray og digitalt som både købe- og lejefilm.

Den simple historie, der rammer dybt

I Infinity Pool møder vi forfatteren James (Alexander Skarsgård) og hans kone Em (Cleopatra Coleman). De er på et eksklusivt, isoleret ø-resort. Men selvom de burde nyde en perfekt ferie, er de tydeligvis ikke særlig glade.

De smukke strande, det altid opmærksomme personale og helt fantastiske vejr gør dem bare ikke helt glade. Eller rettere, James er ikke glad. Han har ikke skrevet et ord, siden han udgav sin debutroman for nu seks år siden.

De kom til resortet for at finde inspiration til ham, hvilket i sig selv virker som en dårlig idé.

En dag kommer den forførende og mystiske Gabi (Mia Goth) forbi, og hun overbeviser James og Em om at vove sig udenfor feriestedets område. Det er ikke tilladt, hvilket også er mærkeligt, men dog ikke uhørt. Mange luksuriøse feriesteder rundt om i verden ligger i farlige områder.

Under alle omstændigheder ender de i en tragisk ulykke, og med nultolerancepolitikken over for kriminalitet får James resolut en dødsstraf.

Men hvis du er rig nok, får du et valg: Du kan blive henrettet eller få en nøjagtig kopi (som i en klon, komplet med dine minder) til at dø i stedet. Hvis du vælger det sidste, skal du dog stadig se din kopi blive henrettet. En kopi, der ikke selv aner, at de er en nyoprettet klon.

Infinity Pool – Anmeldelse | Sci-fi Gyserfilm

Alexander Skarsgård er fantastisk

Jeg har altid godt kunne lide at se Alexander Skarsgård i alt, hvad han nogensinde har lavet. Fra hans ikoniske Eric Northman i True Blood til hans roller i Big Little Lies, The Little Drummer Girl og som Randall Flagg i The Stand-serien.

I Infinity Pool kommer han reelt til at spille flere versioner af den samme karakter. Versioner, der er mere og mere brutale og under indflydelse af både mennesker og forskellige stoffer. Bare for at nævne de mindst spoilerfyldte elementer, der påvirker James.

Den, som fører ham ind i denne nye verden af stadig mere groteske udskejelser, er Mia Goth (Pearl). Hun står dog i spidsen for en decideret flok af meget velhavende venner. Hun er perfekt i en rolle som denne, hvor man aldrig helt ved, hvad det er for et menneske, hun virkelig er.

Jeg er også altid glad for at se Amanda Brugel (Becky) i hvad som helst. Hun er en del af bi-karaktererne, men jeg ville have elsket at se hende endnu mere i centrum. Men okay, det er reelt en fortælling om Alexander Skarsgård og Mia Goth-karaktererne. Som afsløret af plakaten.

Se Infinity Pool nu!

Brandon Cronenberg er både manuskriptforfatter og instruktør på Infinity Pool. Med film fra ham ved man aldrig helt, hvad man kan forvente. Det samme kan selvfølgelig siges om hans far, David Cronenberg.

Og alligevel ser det ud til, at de begge holder sig inden for sci-fi- og horror-genrerne. I denne film er body-horror-delen anderledes end i andre film, men rammer stadig hårdt. Helt overordnet foretrak jeg hans tidligere film Possessor, men det er nok mere en personlig præference end en kvalitetsmarkør.

Spilletiden for Infinity Pool er omkring to timer (1 time og 57 minutter for at være præcis). Selvom den er forholdsvis “slow-burn” i starten, er den ikke for lang. Ikke med den tone og gennemslagskraft, Brandon Cronenberg helt sikkert går efter her. Og rammer!

Infinity Pool kan ses på DVD, Blu-ray, digitalt køb og digitalt leje nu.

FAKTA

Instruktør/manuskriptforfatter: Brandon Cronenberg
Medvirkende: Alexander Skarsgård, Mia Goth, Cleopatra Coleman, Jalil Lespert, Thomas Kretschmann, Amanda Brugel, Jeff Ricketts, John Ralston

Plot

På et afsides hotel nyder James og Em den ultimative ferie med fantastiske strande, enestående personale og bagende sol. Men den forføreriske og mystiske Gabi får dem til at vove sig uden for hotelområdet, hvor de pludselig befinder sig i en kultur fuld af vold, hedonisme og stor frygt. En tragisk ulykke stiller dem ansigt til ansigt med nultolerance over for forbrydelser: enten bliver man henrettet, eller også, hvis man er rig nok til det, kan man se sig selv dø i stedet.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.