INSIDE MAN på Netflix er en ny krimi-thriller miniserie med kun fire afsnit. Den er skabt af Steven Moffat, har et fantastisk cast og et plot med en yderst intens historie. Læs vores fulde anmeldelse af Inside Man-serien her!

INSIDE MAN er en ny Netflix-miniserie, produceret i samarbejde med BBC og skabt af den prisvindende Steven Moffat (Doctor WhoSherlock). Det betyder selvfølgelig også, at rollebesætningen er fuld af fantastiske og velkendte talenter.

Med kun fire 1-times afsnit er det næsten umuligt ikke at binge denne serie. Den meget intense historie udspiller sig kun over et par dage, og hvert afsnit har også en tendens til at ende med en ny cliffhanger. Hvis du kan lide krimi- og thrillerserier, så har denne begge dele i overflod.

Læs videre på vores Inside Man serieanmeldelse nedenfor. Alle fire afsnit er på Netflix fra den 31. oktober 2022.

Én dårlig beslutning fører til en anden

Kernehistorien i Inside Man handler om at vise, hvordan én dårlig beslutning kan føre til en anden – ofte værre – beslutning. På et tidspunkt er du nødt til at stoppe og acceptere, at du har fejlet. Eller også skal du gå all-in med alt, hvad du har.

Jeg må indrømme, der er plot-elementer i Inside Man, der føles en smule forcerede. De er dog ikke værre end mange klassiske krimier. Når jeg så ser udover dette, bliver jeg i stedet grebet af at prøve at sætte mig selv i hver karakters sted: Hvad ville du selv gøre? Helt ærligt?!

Harry Watling (David Tennant), en engelsk præst, befinder sig sammen med en kvinde fanget i hans kælder. Jeg ved godt, jeg får det til at lyde, som om det ikke var hans valg. Hvilket det absolut var. Men i hans sind havde han aldrig rigtig et valg.

På den anden side af Atlanterhavet møder vi Jefferson Grieff (Stanley Tucci). Mr. Grieff er en dødsdømt fange, som bruger sine sidste dage på at arbejde på uløste sager. Hans tidligere karriere som kriminolog giver ham en kæmpe fordel – især sammenholdt med at han selv har begået et mord.

Selvfølgelig ender disse to mennesker uforvarende med at krydse hinandens livsbaner. På en mildest talt meget alternativ måde, men alligevel spiller de to store roller i hinandens liv.

Inside Man (2022) – Anmeldelse | Netflix miniserie

Jeg var helt vild med dette cast

Som altid er David Tennant (Doctor Who, Good Omens) og Stanley Tucci (The Lovely Bones) begge geniale i deres respektive roller. David Tennants Harry er en mand, der falder fra hinanden, da han ikke længere kan genkende sig selv – eller sine moralske værdier – i sine handlinger. Stanley Tucci er en intelligent og rolig (men aldrig kold) mand, som tydeligvis har mange hemmeligheder.

I cellen ved siden af ​​Grieff (Stanley Tucci) får vi morderen Dillon – de er jo på dødsgangen – og han er portrætteret af Atkins Estimond (Hightown). Som Dillon er Atkins Estimond både sjov og afdæmpet samt en brutal påmindelse om deres omstændigheder. Han er fantastisk. Det er Dylan Baker (Trick ‘r Treat) også som fængselsdirektøren.

Som præstens kone har vi Lyndsey Marshall (Dracula), som også har meget at arbejde med her og er fremragende. Deres søn, Ben, bliver portrætteret af Louis Oliver (Midnight Mass), der spiller for fuld skrue.

Ja, og jeg er også nødt til at nævne, at Franc Ashman (Matriarch) er med som kriminalbetjent. Hun dukker op overalt i disse dage – hvilket jeg elsker.

Så går vi videre til kvinden, der er fanget i kælderen. Hun hedder Janice Fife og spilles af den geniale Dolly Wells (Dracula). Janice er sådan en fantastisk karakter i Dolly Wells meget dygtige hænder (eller rettere stemme og krop). Jeg kunne se en hel serie med hende!

Kvinden, der leder efter Dolly – da hun forsvinder på grund af at være fanget i præstegårdens kælder – er den ene del af det, der ender med at være et vidunderligt dream team. Det består af Janices bekendte, som spilles af Lydia West (SuspicionYears and Years), og Kate Dickie (Matriarch) i en ny skøn rolle, der ikke skal afsløres her.

Se Inside Man (2022) på Netflix nu!

Som tidligere nævnt blev Inside Man skabt af Steven Moffat. En BAFTA- og Emmy-prisvindende manuskriptforfatter og producer, som altid er god til at levere drama og spænding. Han er også rigtig god til at få de samme skuespillere tilbage igen og igen (meget ligesom Mike Flanagan og Ryan Murphy), hvilket forklarer denne rollebesætning.

Mens hver eneste medvirkende er fantastisk i Inside Man, smilede jeg bare, hver gang Lydia West, Kate Dickie eller Dolly Wells var på skærmen. På trods af den ret grumme skæbne for Dollys “Janice”. Deres karakterer er bare så genialt skrevet!

Instruktøren af ​​alle fire afsnit er Paul McGuigan, som også instruerede Victor Frankenstein fra 2015 og (surprise!) et afsnit af Steven Moffats Dracula. Dybest set betyder det, at han kendte det meste af rollebesætningen til denne serie fra dén produktion.

Også hele åbningsscenen af ​​Inside Man var bare fantastisk. Jeg havde allerede set den på forskellige sociale medier uden at vide, at det var fra denne miniserie. Den kan sagtens stå alene som en kortfilm, men den forbindes stærkt med seriens historie.

Sluk endelig ikke for hurtigt, når serien er slut. Der kommer en ekstra scene meget tidligt i rulleteksterne (vi taler ikke engang 1 minut inde) i slutningen af ​​Inside Man afsnit fire. Kan vi måske få flere sæsoner af denne serie? Det tyder noget på – og jeg håber det bestemt selv!

Inside Man kan ses på Netflix fra den 31. oktober 2022.

FAKTA

Medvirkende: David Tennant, Stanley Tucci, Dolly Wells, Lydia West, Lyndsey Marshal, Atkins Estimond, Mark Quarterly, Tilly Vosburgh, Louis Oliver, Kate Dickie, Dylan Baker

Plot

En amerikansk fange på dødsgangen, hvis hobby er at løse mysterier, hjælper en ung britisk journalist med at lede efter en ven, der pludselig er forsvundet.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg