SINDSSYGELÆGEN sæson 2, der også kaldes MØRKETS ENGEL, er nu på Netflix med 8 nye afsnit. Den nye krimi-sag er ikke lige så blodig som i første sæson, men den er stadig særdeles grum. Læs vores Sindssygelægen [org. titel The Alienist] sæson 2 anmeldelse her!

SINDSSYGELÆGEN sæson 2 er nu på Netflix med 8 nye afsnit. Denne fantastiske danske titel dækker over den noget mere elegante engelske titel The Alienist.

Læs også: Vores anmeldelse af The Alienist / Sindssygelægen sæson 1 her >

Da vi anmeldte sæson 1 af The Alienist, var vi faktisk ikke bekendt med, at man ville benytte en anden dansk titel, da vi fik screeners på serien. Sådan kan man blive så overrasket af “old news” nogle gange.

Sæson 2 har da også fået undertitlen Mørkets Engel, eftersom den hedder “Angel of Darkness” på engelsk. Denne titel skrev vi også om i en nyhed her på Heaven of Horror, da det blev offentliggjort. Du skal derfor finde Mørkets Engel på Netflix, hvis dine indstillinger er på dansk, når du vil finde sæson 2.

Læs videre på vores Sindssygelægen sæson 2 anmeldelse herunder.

Ikke nær så blodig, men stadig grum og dyster

I sæson 1 af Sindssygelægen drejede det primære plot sig om en seriemorder, og i sæson 2 befinder vi os ét år efter handlingerne i første sæson. Selvom det stadig er en krimi med grumme elementer, så er plottet absolut ikke så blodigt som i første omgang. Ikke indledningsvist i hvert fald.

Til gengæld drejer det sig om kidnapning (og drab) af spædbørn, hvilket nok vil afholde en del fra at se den. Vi ser i hvert fald jævnligt i kommentarer på sociale medier, at mange ikke kan tåle at se historier med mord på børn.

Og nej, det er ikke, som vi kender det fra American Horror StoryTrue Detective eller The Haunting, hvor vi er ude i antologier med helt nye karakterer og rammer (både geografisk og tidsmæssigt). Med Sindssygelægen er det ganske enkelt en ny sag, vi følger. Også selvom serien faktisk er af samme skaber som True Detective.

Til gengæld bliver du næppe overrasket over, at castet i den nye sæson naturligvis er som i første omgang. Og heldigvis for det, da Daniel Brühl, Luke Evans og Dakota Fanning alle sammen gjorde det rigtig godt!

Sindssygelægen: Sæson 2 – Netflix anmeldelse [The Alienist]

Er Martha Napp en virkelig person?

I første afsnit af Sindssygelægen: Mørkets Engel møder vi Martha Napp, der skal henrettes i Sing Sing fængslet i New York. Selve henrettelsen skal ske via den nymoderne og yderst humane (ja, det siger de altså) elektriske stol. Men er Martha Napp sagen baseret på en virkelig person eller en sand historie? 

Er vi med andre ord ude i “true crime” med denne sæson?

Og nej, det er vi ikke!

Men… der er inspiration at finde fra en sand historie. En kvinde ved navn Martha Place blev faktisk henrettet i den elektriske stol i Sing Sing fængslet. Endda som første kvinde nogensinde. Det skete dog to år senere end den fiktive Martha Napp sag fra Sindssygelægen: Mørkets Engel.

Til gengæld er der mange andre lighedspunkter med selve henrettelsen af Martha Place, da denne også tog særdeles lang tid. Det skal desuden nævnes, at Martha Place altså blev dømt for noget ganske andet end Martha Napp.

Det er altså “kun” fornavnet, fængslet, henrettelsesmåden og årtiet, der giver et match mellem disse to sager.

Sindssygelægen: Sæson 2 – Netflix anmeldelse [The Alienist]

Se sæson 2 af Sindssygelægen på Netflix nu!

Faktisk er sæson 2 af Sindssygelægen allerede vist i USA for måneder siden. Det er nemlig en TNT produktion, men i modsætning til eksempelvis Snowpiercer serien, der også er en co-produktion mellem TNT og Netflix, så er udgivelserne noget forskudt.

Hvis du tænker, at du har hørt om sæson 2 af The Alienist tidligere – og måske endda læst anmeldelser på amerikanske websites – så er den god nok; Det ér samme serie og sæson, vi taler om nu. Sæson 2 fik premiere på TNT i USA tilbage i juli 2020, så Netflix kører med en tre måneder forskydelse, der virker ret voldsom disse dage.

Hvis du kunne lide sæson 1, så bør Mørkets Engel bestemt også være noget for dig. Blodigt flyder ikke lige så meget, men fortællingen er virkelig brutal på mange andre måder. Desuden er de tre hovedkarakterer allerede veletableret og fortsætter fint videre her i sæson 2.

Sindssygelægen: Mørkets Engel er ude på Netflix fra den 22. oktober 2020.

FAKTA

Instruktører: David Caffrey, Clare Kilner
Manuskriptforfattere: Stuart Carolan, Gina Gionfriddo, Alyson Feltes, Karina Wolf, Tom Smuts, Amy Berg
Medvirkende: Daniel Brühl, Dakota Fanning, Luke Evans, Douglas Smith, Matthew Shear, Ted Levine, Matt Letscher, Alice Krige, Michael McElhatton

Plot

Sara, der nu kører sit eget detektivbureau, slår sig sammen med John og Kreizler i et forsøg på at forhindre en henrettelse og får til opgave at finde en kidnappet baby.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.