Få overblik over hvilke film, der er værd at leje i de danske videoudlejningsbutikker i anledning af fredag den 13. juli 2012.

Godt nok plejer de danske tv-kanaler bare at smide de samme gysere på sendefladen hver fredag den 13., men denne gang er der ikke en eneste gyser i sigte! Så må vi gyserfans jo bare leje vores gysere fredag den 13. juli 2012.

Vi har derfor samlet de seneste anmeldelser af gysere på DVD, som er over middel, og dermed er værd at se.

Shark Night (4/6)

Sara og hendes venner er taget til en ø i Lousiana for at feste hele weekenden, men feststemningen forsvinder hurtigt, da fodboldstjernen Maliks wakeboard-tur ender med en afbidt arm. For at redde ham skal de have ham på hospitalet, men de er ikke kommet langt i den lille motorbåd, da de opdager, at søen er fuld af kæmpehajer! Gruppen kæmper desperat for at slippe væk fra de blodtørstige uhyrer og nå i sikkerhed på land, men det er langt fra alle, der overlever.

Rabies (4/6)

De to søskende Ofer og Tali er på flugt fra deres familie og ender i et ødeliggende naturreservat. Men nogen har bygget fælder i området. Fælder som ikke er beregnet til dyr men til mennesker! Da fire unge mennesker finder den sårede Ofer, tilkalder de straks politiet for at få hjælp. Men det viser sig hurtigt, at de får mere at bekymre sig om end den psykopatiske morder, som er løs i området.

Movie Battle 2: Supernatural Tales (5/6)

Supernatural Tales er en 2DVD med 16 nye danske gyserfilm. Alle filmene medvirkede i MovieBattle-konkurrencen på CPH PIX 2012, der blev afholdt under temaet ’Supernatural Horror’ – Overnaturligt gys. Ligesom sin forgænger ’Wasteland Tales’ er ’Supernatural Tales’ en samling kortfilm, der viser at der findes en stor talentmasse af filmskabere i Danmark – der brænder for andet end folkekomedier og socialrealistisk drama. Denne opsamling indeholder både en DVD med de film, der blev udtaget til finalen, samt en DVD med mange af de film der ikke gjorde.

The Innkeepers (4/6)

Efter over hundrede år i branchen er The Yankee Pedlar Hotel ved at lukke dørene for sidste gang. Den sidste tilbageværende kontormedarbejder, Claire, en kvinde i 20’erne, og Luke, en nørdet enspænder, er overbeviste om, at hotellet er hjemsøgt og fast besluttede på at bevise det. Mens uret tæller ned til de sidste dage for hotellet, tjekker mystiske gæster ind – herunder Leanne Rease-Jones, en tidligere tv-skuespillerinde som nu er synsk, og en gammel mand der insisterer på at bo på værelse 353. Efterhånden som tiden går, begynder der at ske flere mærkelige hændelser…

Dream House (4/6)

I ‘Dream House’ spiller Daniel Craig og Rachel Weisz et par, der flytter ind i et hus, for senere at opdage at deres ellers så idylliske hjem har været gerningsstedet for en forbrydelse.

The Awakening (4/6)

Året er 1921. England er overvældet af tabet og sorgen fra 1. verdenskrig. En efterforsker med speciale i paranormale hændelser bliver hyret af en fjerntliggende kostskole for at undersøge en sag om en dreng, der går igen.

The Caller (4/6)

Mary Kees liv forvandles til et langt mareridt, da hun begynder at modtage uhyggelige opkald fra en ondskabsfuld kvinde på alle tider af døgnet. Og det bliver kun værre, da kvinden afslører, at hun ringer fra fortiden. Mary Kee gør alt hvad hun kan for at slippe for den fremmede kvinde, men det gør kun hendes onde ånd endnu mere opsat på at straffe Mary Kee på den mest udspekulerede og skræmmende måde.

Red State (5/6)

En online-invitation til sex resulterer i kidnapningen af tre teenagedrenge. Bag forbrydelsen står en fanatisk kirkesekt, hvis strenge tolkning af Bibelen, lader dem henrette homoseksuelle og seksuelle afvigere. Det er derfor en kamp mod tiden, da drengenes forsvinden sætter en efterforskning i gang.

Revenge: A Love Story (5/6)

En række brutale mord hærger Hong Kong. Gravide kvinder myrdes og fostrene fjernes. Da morderen efter en intens jagt fanges og afhøres på brutal vis, afslører han sit hævnmotiv. Den tragiske historie involverer den unge teenagepige Wing, som er blevet udsat for voldtægt, efter at hun er blevet forvekslet med en prostitueret.

Final Destination 5 (4/6)

Døden er ligeså allestedsnærværende som altid og hærger igen, da en mand redder en gruppe kolleger ved at forudse et frygteligt kollaps af en bro. Men det var ikke meningen, at disse uvidende sjæle skulle have overlevet. I en hektisk kamp mod tiden forsøger de nu at finde en måde at undslippe Dødens skræmmende dagsorden.

Cold Fish (4/6)

Syamoto driver en lille fiskebutik sammen med sin kone. Ægteskabet hænger i en tynd tråd og Syamotos datter hader ham. En dag møder Syamoto ved et tilfælde en anden fiskehandler, Murata. Han tilbyder at samarbejde, hvilket er svært at sige nej til, da han ejer den smukkeste fiskebutik, Syamoto nogensinde har set! – Men Murata har andre planer. Blodige planer.

The Woman (5/6)

“The Woman” er det sidste overlevende medlem af en vildtlevende klan, der har strejfet rundt på den nordøstlige kyst i årtier. Da de sidste i hendes familie bliver dræbt i en kamp med politiet, er kvinden helt alene, hårdt sårede og sårbar. Desværre er hun nu et alt for let bytte for den lokale jæger, den succesfulde advokat og alvorligt forstyrret familiemand, Christopher Cleek. Cleek beslutter sig for at indlede et sindsforvirret projekt – at fange og nedbryde kvinden – en beslutning, der snart vil true Cleeks liv, hans familie og kvinden selv.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg