BODIES på Netflix er en genre-mix krimiserie fra Storbritannien, og den er baseret på den tankevækkende grafiske roman af Si Spencer. Der er otte afsnit i miniserien, og jeg håber desperat, at vi får flere sæsoner. Læs hele vores anmeldelse af Bodies-serien her!

BODIES er en ny Netflix-serie med et krimi-mysterie-plot, der dækker en hel masse genrer. Fra sci-fi, thriller og krimi til drama og historie. Denne britiske serie er virkelig en genre-mix produktion, og jeg var helt vild med den. For mig er dette den bedste sci-fi-mysterieproduktion siden den tyske Netflix-serie Dark, som jeg elskede.

Der er otte afsnit i sæsonen, og den er faktisk betegnet som en “miniserie”, men jeg er ret sikker på, at de laver en sæson 2, hvis denne første bliver populær nok. Og det burde den virkelig. Det sidste afsnit af denne serie slutter da også med en scene, der giver en åbning for, at serien på en eller anden måde kan fortsætte. Alle otte afsnit er blevet set til denne anmeldelse – især fordi jeg bare ikke kunne stoppe!

Læs videre på vores Bodies-serieanmeldelse nedenfor. Find alle otte afsnit på Netflix den 19. oktober 2023.

En forklaring af plottet til Bodies

Der er mange måder at forklare plottet af Bodies på, men jo mere specifik du bliver, jo mere risikerer du at spoile det for dig selv. Jeg vidste ikke for meget om den nye Netflix-genreserie, før jeg så den, og det er jeg glad for.

Jeg vidste dog det grundlæggende, så det vil jeg lige dele med dig.

Handlingen i Bodies omhandler et lig – det samme lig – som dukker op på Longharvest Lane i Londons East End i årene 1890, 1941, 2023 og 2053. Liget er nøgent, og det ser ud til, at han blev skudt i hovedet gennem sit venstre øje. Der er dog intet udgangssår og ingen kugle.

Selvom vi alle kan relatere til nutidens verden, er det indlysende, at de tre andre tidsperioder også er valgt med omhu.

  • 1890 er under Victoriatiden
  • 1941 er under Anden Verdenskrig og nogle af Storbritanniens mørkeste dage
  • 2053 er (selvfølgelig) fremtiden, men en fremtid, der er resultatet af en fatal begivenhed i 2023

I hver af de fire tidsperioder skal én kriminalbetjent efterforske sagen om liget. Det er klart, at de har meget forskellige metoder (og tilgængelige teknikker), men omstændighederne for liget er de samme. Hvordan er det muligt, at det samme lig dukker op præcis samme sted i fire forskellige tidsperioder, der strækker sig over 150 år?

Det er det, vi skal finde ud af sammen med betjentene. Og tro mig, de har også mange ting, der arbejder imod dem. Herunder et kult-lignende element, hvor nogle mennesker tilsyneladende altid ved, hvad der vil ske som det næste. Julian Harker er i centrum for historierne før vor tid, mens en gådefuld politisk leder (Stephen Graham) er central for begivenhederne i fremtiden.

I nutidens 2023 ser det ud til, at en ung dreng ved navn Elias også spiller en rolle. Det lader dog bestemt ikke til, at han handler på egen hånd.

Bodies er baseret på en grafisk roman

Den nye Netflix-serie Bodies er baseret på DC Comics grafiske roman af samme navn af Si Spencer. Jeg har ikke selv læst den, fordi jeg ikke vidste, at den eksisterede, før jeg så denne serie. Men efter at have set serien og elsket den, har jeg undersøgt den nærmere. Tilsyneladende blev hver af de fire tidsperioder illustreret af hver sin illustrator. Så fire personer skabte altså den visuelle stil for Si Spencers historie.

Det er helt genialt og bestemt noget, der overføres til denne serietilpasning af den grafiske roman. Hver af de fire tidsperioder har et meget unikt udseende. Det er klart, at de repræsenterer fire meget forskellige tider, så selvom de er i nøjagtig samme område i London, er der en unik stemning til hver.

Det gælder også karaktererne, som fungerer fantastisk i denne historie. Hver af de fire hovedpersoner i deres respektive tidsperioder har noget, der gør dem til outsidere af en slags. Desuden er de fire meget forskellige, hvilket igen tjener historien, da intet føles som en gentagelse.

Skuespillerne i Bodies

Som nutidens kriminalbetjent, Shahara Hasan, ser vi Amaka Okafor (Des). For mig er Amaka Okafor virkelig perfekt castet som kriminalbetjenten Hasan. Karakteren er lige så dedikeret, som hun kan være impulsiv, men hun kender altid forskel på rigtigt og forkert og vakler aldrig, når det gælder.

1941

I 1941 møder vi Charles Whiteman som den tids kriminalbetjent. Hans navn er faktisk Karl Weissman, som nogle af hans meget hvide kolleger gerne vil minde ham om. Husk, det var under Anden Verdenskrig. Kriminalbetjent Whiteman er en meget mere problematisk type, men han handler ofte af nød fremfor lyst. Jacob Fortune-Lloyd (The Queen’s Gambit) portrætterer ham perfekt og fremstår som en elegant og stærk mand.

1890

Går vi tilbage til 1890, finder vi kriminalbetjenten Alfred Hillinghead, der gør alt efter bogen. Han er ærlig og dedikeret til både sit job og sin familie. Sidstnævnte består af hans kone og datter. Kyle Soller (Andor, Marrowbone) spiller Alfred Hillinghead med så meget hjerte og passion. Det var en fornøjelse at se.

2053

Så skal vi til fremtiden, hvor vi møder kriminalbetjent Iris Maplewood spillet af Shira Haas (Unorthodox). Hun er intelligent og modig, men også afhængig af den verden, hun har valgt. I 2053 lever Storbritannien efter en trosbekendelse kendt som KYAL, og hvis du ikke er en del af det, er du på ydersiden af samfundet. Dog er alle altid velkomne til at være med, da KYAL er en forkortelse for “Know You Are Loved”. En sætning du vil høre mange gange.

Stephen Graham (Venom 2) spiller en karakter, som du vil stifte bekendtskab med på mange måder. Og det er alt, hvad jeg vil sige om det. Og ja, Stephen Graham leverer en stærk og intens præstation. Som altid.

Endelig er der ham, som spiller liget, der dukker op i fire forskellige tidsperioder. I den rolle ser vi Tom Mothersdale (Overlord). Ja, ham lærer vi også at kende som andet end et lig. Han hedder Gabriel Defoe og er førende forsker inden for kvantetyngdekraftsteori – også kaldet tidsrejser. Det er nok ikke nogen stor overraskelse, da hans lig trods alt bliver ved med at dukke op i flere tidsperioder.

“Hvordan” og “hvorfor” er hele kriminalmysteriet i Bodies Netflix-serien.

Kun 2 små anker

Det er sjældent, at jeg kun har to irritationsmomenter i en serie, så jeg føler, at jeg er nødt til at nævne dem. Begge har med castingen at gøre og har intet med skuespillernes talent at gøre.

Alligevel er jeg nødt til at nævne, at castingen af Amy Manson (Estranged) og Synnøve Karlsen (Last Night in SoHo) som henholdsvis mor og datter (af kriminalbetjent Hillinghead fra 1891) er distraherende. Der er kun omkring 11 år mellem de to i virkeligheden, og de ligner mere søstre. Begge leverer stærke præstationer, men i deres scener sammen som mor og datter føles det underligt.

Jeg er ellers ret vild med Synnøve Karlsen i denne rolle, men det distraherede mig, når hun var i scener med sine “forældre”. Heldigvis har hun meget mere at arbejde med og scener med andre end blot de to skuespillere.

Det andet problem er, at Gabriel Howell tydeligvis ikke har blå øjne og bærer blå kontaktlinser. Det ødelægger fuldstændig hans øjne, da pupillerne altid ser ud på den samme måde, og farven er helt forkert. Jeg kan ikke forestille mig, at dette var den bedste løsning. Vi har set øjenfarver ændret i mange film med bedre resultater.

Igen er det bare noget, der distraherer, og det er ærgerligt, for Gabriel Howell leverer en imponerende præstation og er afgørende i flere scener.

Se Bodies-serien på Netflix

Den nye Netflix-serie er skabt af Paul Tomalin og som tidligere nævnt baseret på den grafiske roman af Si Spencer. Tidligere har Paul Tomalin skrevet afsnit af serierne Torchwood og The Frankenstein Chronicles. Danusia Samal (Gangs of London) var også med til at skrive afsnittene, mens instruktørerne af de otte afsnit er Marco Kreuzpaintner (The Lazarus Project) og Haolu Wang (Doctor Who).

Denne genreserie kombinerer sci-fi, mordmysterie og periodedrama. Jeg var som sagt helt vild med denne serie og kunne ikke vente med at se den til ende. Jeg måtte bare komme til bunds i mysteriet, og på trods af at Paul Tomalin også beskriver denne serie som “mind-snapping” (hvilket den er!), bliver der givet svar til sidst.

Bodies er officielt en miniserie, men jeg håber virkelig, vi får en sæson 2. Faktisk forsøger jeg at manifestere dette til at blive virkelighed, og derfor både starter og slutter jeg denne anmeldelse med at nævne det. Se denne nye genre-hybrid serie og nyd alt det tankevækkende ved den.

Læg i øvrigt gerne din telefon uden for rækkevide. Du bliver nødt til at være opmærksom for at kunne følge med!

Alle otte afsnit af Bodies er ude på Netflix fra den 19. oktober 2023.

FAKTA

Skaber: Paul Tomalin
Baseret på: “Bodies” af Si Spencer
Instruktører: Marco Kreuzpaintner, Haolu Wang
Manuskript: Paul Tomalin & Danusia Samal
Medvirkende: Jacob Fortune-Lloyd, Shira Haas, Amaka Okafor, Kyle Soller, Stephen Graham, Greta Scacchi, Synnove Karlsen, Gabriel Howell, Tom Mothersdale, George Parker, Michael Jibson, Chloe Raphael

Plot

Fire efterforskere. Fire tidslinjer. Ét lig. For at redde Storbritanniens fremtid må de først opklare det mord, der ændrede historiens gang.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.