Der kommer en række nye gyserfilm i 2019, som vi glæder os til at se. Du får her en liste over kommende gyserfilm i 2019 – inkl. thrillere og science fiction-film, da disse genrer ofte overlapper hinanden!

Det er dog desværre ikke alle gyserfilm i 2019, der ender med at få premiere i Danmark. Nogle titler får ændret premieredato, mens andre bliver droppet, inden de overhovedet får chancen.

Nedenstående liste er senest opdateret den 11. december 2019

GLASS

Biografpremiere: 17. januar 2019

Glass begynder Dunn at jagte Crumbs supermenneske, The Beast, mens skyggen af Mr. Glass begynder at vise sig. Og han sidder på hemmeligheder, der kan påvirke både Dunn og Crumb.

Glass er en fortsættelse til Split og Unbreakable.

Læs vores anmeldelse af GLASS her >

THE PRODIGY

Biografpremiere: 21. februar 2019

En mor bliver bekymret over sin søns forstyrrende adfærd og mener, at der er noget overnaturligt, der påvirker ham.

The Prodigy er instrueret af Nicholas McCarthy (The Pact) og har Taylor Schilling (Orange is the New Black) og Jackson Robert Scott (Lille Georgie fra It – Kapitel 1) i hovedrollerne. Læs vores anmeldelse af The Prodigy >

US

Biografpremiere: 21. marts 2019

En mor (Lupita Nyong’o ) og en far (Winston Duke) tager deres børn med til familiens hus ved stranden, hvor de har planer om at trække stikket ud og hygge med venner (bl.a. Elizabeth Moss). Men aftenen tager en brutal drejning, da nogle uventede gæster dukker op.

Us (2019) er Jordan Peele’s (Get Out) nyeste horror/thriller. Læs vores anmeldelse af Us >

PET SEMATARY

Biografpremiere: 4. april 2019

Da Lou­is Cre­ed og hans fa­mi­lie bo­sæt­ter sig ved en lil­le uskyl­digt ud­se­en­de dy­r­ekir­ke­gård, for­vand­les de­res liv til et is­nen­de ma­re­ridt. Det vi­ser sig, at den mysti­ske kir­ke­gård egent­lig er en hel­lig kult­plads, hvor ond­ska­bens mag­ter mø­des. Et ryg­te si­ger, at de dyr der bli­ver be­gra­vet her, genop­står fra de døde. Men hvad sker der, hvis et men­ne­ske bli­ver be­gra­vet på plad­sen?

Læs vores anmeldelse af Pet Sematary > 

HELLBOY

Biografpremiere: 11. april 2019

Et reboot af fortællingen om den djævelske helt Hellboy. Denne gang drager den røde dæmon til England, hvor han skal tage kampen op mod heksen the Blood Queen.

Hellboy (2019) instrueres af Neil Marshall, og hovedrollen spilles denne gang af David Harbour fra Stranger Things.

Læs vores anmeldelse af HELLBOY > 

THE CURSE OF LA LLORONA

Biografpremiere: 17. april 2019

I halvfjerdsernes Los Angeles glider La Llorona gennem natten, og betragter de sovende børn. Da hun ignorerer de desperate advarsler fra en mor, der er mistænkt for børnemishandling, drages en ung socialarbejder og hendes egne små børn ind i et skræmmende mareridt. Deres eneste håb om at overleve La Lloronas evige vrede viser sig at være en desillusioneret præst og den mysticisme, han praktiserer for at holde det onde på afstand i det spinkle rum, hvor frygt og tro konfronterer hinanden…

Læs vores anmeldelse her > 

BRIGHTBURN

Biografpremiere: 23. maj 2019

Et ægtepar, der lever på en gård, ønsker sig brændende et barn. En nat lander en slags meteor med et spædbarn, som de opdrager som deres eget. Barnet er selvfølgelig ikke som alle andre, men modsat den velkendte fortælling om Clark Kent, vokser dette barn op til at blive et form for morderisk monster… iført rød kappe og alt der hører til!

Læs vores anmeldelse af Brightburn her >

GODZILLA: KING OF MONSTERS

Biografpremiere: 30. maj 2019

Godzilla 2: King of the Monsters (2019) følger det krypto-zoologiske bureau Monarchs heroiske handlinger, mens de står over for en gruppe gigantiske, apokalyptiske monstre, herunder den mægtige Godzilla, der kolliderer med bl.a. Mothra, Rodan og hans ultimative nemesis, den trehovede King Ghidorah. Da disse forhistoriske supermonstre – som indtil nu kun har været kendt som forhistoriske myter – rejser sig fra deres æoner gamle hvilesteder, går de alle efter verdensherredømmet, hvilket ikke efterlader menneskeheden mange chancer for at overleve…

Læs vores anmeldelse af Godzilla 2 >

ANNABELLE 3: ANNABELLE COMES HOME

Biografpremiere: 27. juni 2019

Annabelle 3 byder på endnu et kapitel om den dæmoniske dukke fra The Conjuring universet.

Annabelle 3 har titlen Annabelle Comes Home og bliver beskrevet som Night at the Museum men med dæmoner.

Annabelle kommer nemlig til at aktivere alt i Warren museet og terrorisere Warren parrets datter og hendes babysitter samt dennes veninde. 

MIDSOMMAR

Biografpremiere: 11. juli 2019

Midsommar følger vi en ung kvinde, der kæmper med sine forældres død. Hun rejser med sin kæreste og hans venner til Sverige, hvor de har lejet en afsidesliggende hytte i en by med særlige midsommer traditioner. Men tingene begynder at gå helt galt, da de ankommer…

Midsommar er instrueret af Ari Aster, der fik sit helt store gennembrud med debutgyserfilmen Hereditary.

CHILD’S PLAY

Biografpremiere: 18. juli 2019

En mor køber en dukke til sin søn Andy på hans fødselsdag – helt uvidende om dens dystre natur.

Child’s Play er en genindspilning af slasher-klassiskeren af samme navn fra 1988 med dræberdukken Chucky. Denne gang bliver Child’s Play instrueret af nordmanden Lars Klevberg (Polaroid).

SCARY STORIES TO TELL IN THE DARK

Biografpremiere: 8. august 2019

Scary Stories to Tell in the Dark følger en gruppe unge, der må opklare mysteriet omkring et pludseligt og makabert dødsfald i deres lille by.

Filmen er skrevet af bl.a. Guillermo del Toro og instrueres af André Øvredal (Troldjægeren)

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Biografpremiere: 15. august 2019

En western tv-skuespiller, Rick Dalton, og hans stuntmand, Cliff Booth, prøver at få et comeback i Hollywood, men har svært ved det. Men Dalton har en berømt nabo: Sharon Tate.

Once Upon a Time in Hollywood foregår i samme periode, som Charles Manson mordene i Los Angeles i 1969.

CRAWL

Biografpremiere: 22. august 2019

En ung kvinde forsøger at redde sin far under en kategori 5 orkan, men de bliver fanget i et hus, hvor de må kæmpe for deres liv mod alligatorer.

Crawl (2019) er instrueret af Alexandre Aja (The Hills Have Eyes, Piranha 3D, Haute Tension) og produceret af bl.a. Sam Raimi.

IT – KAPITEL 2

Biografpremiere: 5. september 2019

Anden del af filmatiseringen af Stephen King’s It. Denne gang handler det om børnene, der er blevet voksne, 30 år senere. Pennywise vender tilbage, så gruppen bliver samlet igen.

Læs mere om filmen her >

READY OR NOT

Biografpremiere: 12. september 2019

Horror-thrilleren Ready or Not handler om en nybagt brud, hvis bryllupsnat tager en mørk drejning. Hele aftenen ændrer sig, da brudens nye svigerforældre inviterer hende med til et frygtindgydende spil, hvor alt kan ske.

AD ASTRA

Biografpremiere: 19. september 2019

Ad Astra handler om en militær ingeniør, som har rejst rundt i hele galaksen for at finde sin far. Faren forsvandt sporløst for 20 år siden på en mission for at finde rumvæsner.

Brad Pitt spiller hovedrollen i denne science-fiction thriller.

ZOMBIELAND 2: Double Tap

Biografpremiere: 24. oktober 2019

Efter en virus forvandler de fleste mennesker til zombier, ender verdens overlevende mennesker i en løbende krig mod den sultne udøde. De fire overlevende – Tallahassee (Woody Harrelson), Columbus (Jesse Eisenberg), Wichita (Emma Stone) og Little Rock (Abigail Breslin) – lever efter en liste med overlevelsesregler og zombie-drabstrategier, mens de bevæger sig mod en rygtet sikker lokation i Los Angeles.

TERMINATOR 6: DARK FATE (2019)

Biografpremiere: 31. oktober 2019

James Cameron samler det originale Terminator-hold, Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton, i Terminator 6: Dark Fate, der dog kommer til at foregå efter Terminator 2: Judgment Day.

Handlingen følger Dani, der bor i et arbejdekvarter i Mexico City og pludseligt kastes hovedkuls ind i kampen mellem menneske og maskine.

DOCTOR SLEEP (2019)

Biografpremiere: 7. november 2019

Doctor Sleep følger den nu voksne Danny, der bruger sine evner med at hjælpe patienter på et hospice, da han kommer i kontakt med en ung pige, som også kan ‘shine’. Pigen jages af en ondsindet gruppe, som vi udnytte både hende og Dannys evner.

Doctor Sleep er fortsættelsen til Stephen Kings famøse The Shining (Ondskabens Hotel).

COUNTDOWN

Biografpremiere: 21. november 2019

En ung sygeplejerske downloader en app, der hævder at kunne forudsige præcis, hvornår en person vil dø. App’en fortæller hende, at hun kun har tre dage tilbage at leve i. Mens uret tikker og en mystisk person forfølger hende, må hun finde en måde at overleve, inden tiden løber ud.

DEN GYLDNE HANDSKE (2019)

Biografpremiere: 5. december 2019

Fritz Honka er en depraveret seriemorder, der bor i Hamburg og ofte frekventerer den skumle bule ”Den Gyldne Handske”. Det er også her, han møder sine kvindelige ofre, hvis lemmer, han gemmer i sin lejlighed, når de har mødt hans sande, brutale jeg.

Da det amerikanske magasin Indiewire så den nyeste Fatih Akin-film, kaldte de den “en af de mest ulækre seriemorderfilm, der nogensinde er lavet”.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg